MENÜ

HÍR - MIX

Oldalszám:
2014.02.11.

Axiál Magyar Nagydíj 2010. július 3–4., Baja
A BASF Agrodivíziója és a Monsanto kiterjeszti együttmûködését a haszonnövények hozamának növelése érdekében
A BASF Hungária és a BASF Poliuretán Hungária Kft. összesen 9 millió forinttal támogatja a magyar árvízkárosultakat.
Élénk hitelintézeti érdeklõdés az intézményi kezesség iránt
Helyesbítés
Magyar Energetikai Vállalkozók és Feltalálók Fóruma
Precíziós növénytermesztési tanácskozás és bemutató Zimányban
Szántóverseny 2010 programja
Tisztelt Kiállítóink, Reménybeli Partnereink!

 

 Axiál Magyar Nagydíj 2010. július 3–4., Baja

Technikai támogatóként és névadó szponzorként az Axiál Kft. tulajdonosait és dolgozóit büszkeséggel töltötte el a fényes csillogó érmék látványa, melyeket a Võ Racing Team magyar versenyzõi hoztak el az Axiál Magyar Nagydíj világbajnoki-, európabajnoki és nemzetközi futamairól. Pintér Zsolt, az Axiál Kft. ügyvezetõje örömmel üdvözölte a nemzetközi mezõny sokszínûségét és a szervezõk sikeres munkáját. www.agronaplo.hu/termekinformaciok/356

 

A BASF Agrodivíziója és a Monsanto kiterjeszti együttmûködését a haszonnövények hozamának növelése érdekében

A világ eddigi legnagyobb biotechnológiai együttmûködése tovább bõvül. A BASF és a Monsanto bejelentette, hogy a magas hozamú illetve stressztoleráns haszonnövényekre irányuló kutatásaik körét kiterjesztik búzára is. Emellett mindkét cég növeli az együttmûködésre irányuló befektetéseit az közös munka elsõ szakaszában sikeresen meghatározott tulajdonsághordozó gének és kereskedelmi irányvonalak alapján. http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/370

 

A BASF Hungária és a BASF Poliuretán Hungária Kft. összesen 9 millió forinttal támogatja a magyar árvízkárosultakat. 7,5 millió forintot a Magyar Vöröskeresztnek utalt át a cég, az agrodivízió további 1,5 millió forintot mezõgazdasági kárenyhítésre fordított. 

Nem is kérdés: kötelességünknek éreztük, hogy segítsünk a rászorulóknak. Meg vagyunk arról gyõzõdve, hogy mind a Vöröskereszt, mint a GOSZ esetében megbízható partnert találtunk, hogy adományunk minél hamarabb eljusson a rászorulókhoz – nyilatkozta Dr. Herbert Fisch, a BASF Hungária Kft. ügyvezetõ igazgatója.

 

Élénk hitelintézeti érdeklõdés az intézményi kezesség iránt

Egyre több pénzügyi vállalkozás, hitelintézet kíván élni a készfizetõ kezességi szolgáltatás nyújtotta elõnyökkel, folyamatosan érkeznek a csatlakozási kérelmek az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítványhoz.

Ez év júniusára az AVHGA pénzügyi intézményi partnereinek száma elérte a 150-et. Az alapítvány szolgáltatása azért vonzó a hitelintézetek számára, mert a cég stabil alapokon áll, megfelelõ tõkeháttérrel rendelkezik, a kezességvállaláshoz pedig állami viszont garanciát is tud biztosítani. A szervezet felépítése bankszerû, és várhatóan 2010 õszétõl hitelintézetekkel ekvivalens módon – a BASEL II. tõkedirektíva szerint – mûködik majd. Kezességvállalási díjai alacsonyabbak, mint a versenytársaiké, a bírálati idõ pedig rövidebb. Egyedi termék-megállapodások megkötésére is nyitott az alapítvány, számos olyan terméket fejlesztett ki partnereivel közösen, amelyek kifejezetten a vidéki és agrárvállalkozások finanszírozását segíti elõ.

Az AVHGA számára fontos az is, hogy rugalmasan alkalmazkodjon a bankok és vállalkozók hitelezési gyakorlatához.

Az alapítvány – a 2009. évi kezességgel biztosított 57,1 milliárd forintnyi hitelállományán felül – a kezességmódosítások révén mintegy 18 milliárd forint értékû szerzõdésállományát 10,5 milliárd forintot meghaladó kezességvállalását hosszabbította meg, több mint 350 ügylethez kapcsolódóan.

 

Helyesbítés

Elõzõ lapszámunkban a Syngenta Szer Show – jól vizsgáztak a Syngenta gyomirtó szerek c. tudósításunkban az alábbi bekezdés helyesen így hangzik:

Bemutatásra került az új posztemergens gyomirtó szer, a ProNik. Közismert, hogy a formuláció nagyon sokat tud a hatóanyagnak segíteni. Ez történt a jól ismert Milagro 4 SC-vel, új, kevert adjuvánsos formulációt kapott. A Milagro Extra 6 OD-ban lévõ három adjuváns együttesen gyorsabb hatást és jobb felszívódást eredményez, valamint az esõállósága is kiváló. (a szerk.)

 

Magyar Energetikai Vállalkozók és Feltalálók Fóruma

Elsõ alkalommal rendezi meg az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE) Esztergomi Szervezete, szeptemberben. Fõ témáink az energiahatékonyság, fenntarthatóság és a megújuló energia lesznek, fókuszban az önkormányzatokkal és a feltalálókkal.

Bõvebb információ és jelentkezési lap letölthetõ a www.cwsolutions.hu weboldalról.

 

Precíziós növénytermesztési tanácskozás és bemutató Zimányban

Immáron 5. alkalommal rendezték meg a Somogy megyei Zimány községben a „Precíziós növénytermesztési tanácskozást és bemutatót”. A rendezvénynek Farkas László okl. agrárközgazdász biztosított helyet, aki 2003 óta néhány innovatív szakember együttmûködésével, saját gazdaságában fejleszti a helyspecifikus módszereket a tápanyag-gazdálkodásban, a vetésben, a növényvédelemben és egyéb területeken.

Bõvebb információ: http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/374

 

Szántóverseny 2010 programja Regionális Versenyek

2010. augusztus 14. (szombat), Siófok; Dr. Bella László +36-20/563-8406; [email protected]

2010. szeptember 4. (szombat), Baktalórántháza; Nyeste Ferenc +36-30/338-2226; [email protected]

2010. szeptember 4. (szombat), Sárbogárd; Lajtos János +36-30/520-2552; [email protected]  

2010. szeptember 10. (péntek), Kaposvár; Torma Sándor +36-20/361-7045; [email protected]

Országos Döntõ

2010. szeptember 18
. (szombat), Velence-Székesfehérvár-Kisfalud Turcsányi Sándorné +36-30/600-9177; igazgató@entz.hu

Dr. Soós Sándor +36-70/414-9006; [email protected]

Minden helyszínen számos kiegészítõ szakmai, kulturális és szórakoztató program várja az érdeklõdõket, amelyekrõl a fent megjelölt helyi rendezõk adnak bõvebb tájékoztatást. Elkészült az a honlap is, amely a szántóversenyekrõl és a szántás körüli tudnivalókról tájékoztat: www.gt3.bme.hu/szantoverseny/

Itt olvasható a rendezésre vonatkozó pályázati felhívás is.

Bõvebben a www.agronaplo.hu/hirek/5550

 

Tisztelt Kiállítóink, Reménybeli Partnereink!

Ezennel tisztelettel értesítjük Önöket, hogy a XVIII. Alföldi Állattenyésztési és

Mezõgazda Napok kivételesen 2011. május 6-7-8-án lesz.

Elérhetõségeink:

Fekete Balázs állattenyésztési és kiállítás igazgató: 06-30/9534-434

Fenyvesi Katalin kiállítás szervezõ: 06-30/9387-580

www.agronaplo.hu/esemenyek/649