MENÜ

Syngenta Szer Show - jól vizsgáztak a gyomirtók

Oldalszám: 24
2014.02.17.

A 10 éves Syngenta Kft. enyingi Szer Show-ján szemtanúi lehettünk, hogy szélsõséges idõjárási körülmények között hogyan teljesítettek a Syngenta gyomirtó szerek.

 

KUKORICABeigazolódott, hogy nagy figyelmet kell fordítani a helyes idõzítésre és az igényeket leginkább kiszolgáló gyomirtási technológia kiválasztására. A helyes idõzítés ékes bizonyítéka volt a Lumax, mely a nagy esõzések ellenére is tökéletesen pusztította a gyomokat.

Bemutatásra került az új preemergens gyomirtó szer, a ProNik:Közismert, hogy a formuláció nagyon sokat tud a hatóanyagnak segíteni. Ez történt a jól ismert Milagro 4 SC-vel, új, kevert adjuvánsos formulációt kapott. A Milagro Extra 6 OD-ban lévõ három adjuváns együttesen gyorsabb hatást és jobb felszívódást eredményez, valamint az esõállósága is kiváló.

 


 

 NAPRAFORGÓA vihar okozta mechanikai sérülések csökkentették a napraforgó szelektivitását a különbözõ gyomirtó szerekkel szemben. Mivel napraforgó gyomirtásban nincsenek szuperszelektív szerek, melyeket a növény enzimatikusan lebont, hanem helyzeti szelektivitással rendelkezik, ilyen körülmények között, amikor a napraforgó stresszhelyzetben van, a hideg, a szél, a csapadék, akkor ezek a szelektivitási problémák fokozottan jelentkeznek.Az idén nyilvánvalóvá vált, hogy a Dual Gold az, ami az extrém idõjárási körülmények ellenére is hozta a megbízható szelektivitást. A jó gyomirtó hatás érdekében fontos a jól elmunkált, egyenletes, aprómorzsás talajfelszín, mert a gyomirtó szer a talaj felszínén herbicid filmet képez. A 2–4 leveles napraforgóban a hirtelen lehulló csapadék a készítményt a talajról felverheti, ami levélperzselésben megnyilvánuló átmeneti fitotoxicitást okozhat. A napraforgó ezt a hatást maradéktalanul kinövi. Az idén erõs fitotoxicitás volt tapasztalható a táblákon, de miután megérkezett a meleg idõ, a növények meghozták a fejlõdésben való lemaradást.Képgaléria