MENÜ

Hír - Mix

Oldalszám:
2014.02.17.

Martonvásári országos kalászos fajtabemutató és szakmai nap 2010
MEGFOSZ közgyûlés Gödöllõn
Segített a Bábolna Takarmány

 

Martonvásári országos kalászos fajtabemutató és szakmai nap 2010

Összesen 37 helyszínen mutatta be az Mv Elitmag Kft. az MTA Mezõgazdasági Kutatóintézet által nemesített és képviselt kalászos gabonafajtákat. A május utolsó hetében elindult rendezvénysorozat célja – a szakmai tájékoztató mellett – az idei, illetve a 2011-es kalászosok megismertetése az érdeklõdõ gazdákkal (44 õszi, illetve tavaszi kalászos gabonafajtákkal, továbbá fajtajelöltekkel). A június 9–10-én Martonvásáron megtartott bemutatón mintegy 800, a témában érdekelt meghívott látogatott el. A délelõtti szakmai elõadásokból csemegézve: a látogatók elsõként Vancsura József, a Gabonatermesztõk Országos Szövetsége (GOSZ) elnökének elõadását, majd az MTA Mezõgazdasági Kutatóintézet részérõl Láng László tudományos osztályvezetõ kalászos, és végül Marton L. Csaba tudományos igazgatóhelyettes hibridkukorica témájú szakmai elõadását és prezentációját láthatták.HanganyagKépgaléria

 

 

MEGFOSZ közgyûlés Gödöllõn

A Mezõgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) 2010. május 26-án, Gödöllõn tartotta meg évi rendes közgyûlését. Az elõadók természetesen elemezték a gépértékesítés korábbi és jelenlegi helyzetét. A naprendi pontok szerint szó esett többek között az AGRO+MASHEXPO-ról, az azzal kapcsolatos fejlesztési kívánalmakról, valamint egyéb nagyobb kiállításokról is. A biztonságtechnikai jogszabályokról Sitkei József, az AGROVÉD Kft. ügyvezetõ igazgatója, míg az EMVA pályázatokról Vulcz Lászó, az MVH felkért elõadója tartott tájékoztatót.A közgyûlésrõl készült jegyzõkönyv, valamint a kapcsolódó dokumentumok a www.megfosz.com oldalon érhetõk el.A gépértékesítés arányait bemutató prezentáció letölthetõ a http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/352 oldalon.

 

 

Segített a Bábolna Takarmány

Az országban kialakult árvízhelyzet a nagyigmándi központú Bonafarm-Bábolna Kft-t is segítségre sarkallta. A cég közel 50 ezer darab bábolnai takarmány zsákot ajánlott fel az országos védelemre, melynek nagy részét a komárom-esztergom megyei védekezésnél használták fel.