MENÜ

Aktuális

Szakfolyóirat > 2010/06 > Aktuális repce Termény Termelés

A repcetermelés lépést tart a kereslet növekedésével

Bár a világ évrõl évre több repcére tart igényt, a sorozatos rekordtermések miatt a felvásárlási árak a folyó gazdasági évben is viszonylag nyomottak. Az Európai Unió a 2009. naptári évet szokatlanul nagy, 12,6 millió tonna körüli repcekészlettel zárta. A termény árára térségünkben elsõsorban a napraforgómagból rendelkezésre álló készletek megcsappanása és Ukrajna repcetermelésének visszaesése gyakorolhat húzó hatást.  

Szakfolyóirat > 2010/06 > Aktuális MVH Támogatás Agrár

Aktuális támogatások

A 2010. évi egységes kérelem beadása 2010. június 9. dátummal lezárult. A vis maior esetek bejelentése a W0103 elektronikus kérelem beadásával lehetséges az ügyfélkapun keresztül. A vis maior kérelmekhez postán csatolni kell a falugazdász által felvett jegyzõkönyvet, amelyet a megyei MVH kirendeltséghez kell elküldeni.

Szakfolyóirat > 2010/06 > Aktuális Nufarm Kukorica Valkon

Hír - Mix

Átadás – átvételA nagy talajmûvelõ show A TÉSZ-EK VERSENY-EGYENLÕSÉGET KÉRNEKAz államfõ vidékfejlesztési miniszterré nevezte ki Fazekas SándortDIECI teleszkópos rakodó Vario váltóvalÉszak-Dunántúlon is erõsít a Valkon Kft. Kaiso WG – új rovarölõ szer a Nufarm-tól Kiválthatók a toxikológiai állatkísérletek? Kukorica Termésverseny 2010Országos mezõgazdasági leltár készülTalajmûvelõk ZsebkönyveTúl a 150. gabonahalmozó szalag értékesítésén

Szakfolyóirat > 2010/06 > Aktuális Földvásárlás földpiac

Megmozdult a földpiac Magyarországon

Az utóbbi hetekben több hír is arról szólt, hogy megmozdult a földpiac Magyarországon. Mindez pedig annak köszönhetõ, hogy a közvélemény számára hozzáférhetõ információk alapján az új kormány olyan földbirtok-politikát folytat majd, amely nem kedvez a spekulációs földszerzésnek, illetve a földbérleti rendszert sem preferálja, sõt a külföldieket egyenesen el kívánja riasztani a magyar földpiactól.