MENÜ

TechAgro, Animal Vetex és Silva Regina Brnóban

Oldalszám: 50
2014.02.18.

Jakub Šebesta cseh mezõgazdasági miniszter megnyitó beszédében megállapította, hogy a brnói szakvásárok a legnagyobb és legfontosabb mezõgazdasági gépkiállítások közé tartoznak Európában.

 

 

Gráf József magyar mezõgazdasági miniszter, a magyar mezõgazdaság korszerûsítésére fordított és az európai alapok támogatásával megvalósuló tetemes beruházásokról tájékoztatta a hallgatóságot. A beruházások fõ célja a magyarországi mezõgazdasági termelés támogatása, amelynek keretében mintegy háromezer állattartó telepet korszerûsítenek.

 


 

 

Idén az ITD Hungary és a MEGOSZ szervezésében több, mint 600 m2-en vettek részt magyar cégek a brnói TechAgro kiállításon. Az ITD Hungary támogatásával létrejövõ magyar megjelenés hagyományosan az F pavilonban kapott helyet. A magyar standon idén a Farmgép, a Ferro-Flex, az IKR, a Linamar, az MGT 2000, az OMIKRON, az Optigép és a Vogel-NOOT jelentek meg. Az ITD standon résztvevõkön kívül még a Michelin és a péti Nitrogénmûvek, a Magyar Agrárkamara, a Silva Reginan és a VADEX vettek részt a TechAgro-n.A magyar cégek által elfoglalt terület így elérte a 751 m2-t, amely kiemelkedõnek számít.A kiállításon az Agro Napló munkatársa által készített interjúk itt olvashatók: http://www.agronaplo.hu/hirek/5229A kiállítási terület több mint kétharmadát a mezõgazdasági gépek foglalták el, és a gazdasági válság ellenére, a TechAgro mégis meg tudta õrizni szakmai jelentõségét és a világ vezetõ gyártóinak kegyeit, így közel 450 vállalat mutatta be termékskáláját és új fejlesztéseit Brnóban ezen a szakterületen.A szakmai kínálat idén bõvült: a már megszokott vásárhármas mellett jóval szélesebb körû bemutatót kapott a vadászat és vadgazdálkodás, és legelsõ alkalommal rendezték meg – ugyanabban az idõpontban – a horgászatra szakosodott FISCHEN bemutatót is. A kiállító vállalatok száma meghaladta a nyolcszázat, és mintegy negyedük külföldrõl, Csehországon kívülrõl érkezett. 2010-ben összesen 21 ország kiállítói képviseltették magukat, sõt még a tengerentúlról, Argentínából és Koreából is érkezett kiállító. A március 21–25 között megrendezett mezõgazdasági szakvásárokat összesen több, mint 117000 szakmai látogató tekintette meg.–a.n.–