MENÜ

Okos nyitás, sikeres végjáték

Oldalszám: 20
2014.02.18.

A két hatóanyagot tartalmazó Mystic Pro biztos védelmet nyújt a kalászosok kórokozóival szemben.

 

 

A nem éppen bíztató gabona árak ismeretében sem adhatjuk fel a kalászosok védelmét a kórokozók ellen. A zászlóslevél védelme nélkül a termés mennyisége és minõsége is töredéke lesz az adott állomány terméspotenciáljának (termesztéstechnikai körülményeket figyelembe véve). Tehát a zászlós levél védelme programszerû kell, hogy legyen. A szárbaindulás környéki állományvizsgálattal eldönthetjük, hogy szükséges-e védekezni a korán megjelenõ korokozókkal szemben. Néhány korokozó ellen a védekezéseket elég elkezdeni, ha észleltük az elsõ tüneteket. A rozsda ellen viszont megelõzõ jelleggel javasolt a védekezés, hiszen nagy gazdasági kárt okozhat, különösen akkor, ha hirtelen megjelenve, az egész növény (különösen a zászlóslevél) asszimilációját befolyásolja.

 

 


A kalászfuzárium fertõzés elleni védekezésre szükség van, különösen akkor, ha a fertõzésre hajlamosító környezeti tényezõk jelen vannak (párás, csapadékos idõjárás virágzáskor).

Ilyenkor a védekezés elmulasztása a teljes termés eladhatatlanságát okozhatja. A fuzárium elleni védekezéshez nem áll rendelkezésünkre olyan eszköz, mellyel több héten keresztül biztos védelmet adhatunk. A hatékony védekezésre rendelkezésre álló idõszak csak néhány nap.

 

 

 A hatékonyságot befolyásoló fontos tényezõ a megfelelõ permetezés technológia. Nem megfelelõen végrehajtott védekezés esetén a legjobb készítmény is megbukik. Különösen igaz ez a kalászra. Kettõ réses szórófej, nedvesítõszer és viszonylag nagy lémennyiség használatával biztosíthatjuk legjobban a tökéletes fedést.

 


 

 

 A Mystic Pro olyan eszközt ad a gazdálkodók kezébe, mellyel a korokozók elleni játszma okszerû nyitása és sikeres végjátéka is megoldható! És mindez mennyibe kerül? Kérjen ajánlatot növényvédõszer forgalmazójától!

Észak-Nyugat Magyarország: Dancs Tibor - 30-552-3531

Észak-Kelet Magyarország: Kovács Gábor - 20-445-4408

Dél-Nyugat Magyarország: Gaál Orsolya - 20-571-7620

Dél-Kelet Magyarország: Tatay Kálmán - 20-499-3414Nufarm Hungária Kft.1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3. Tel: 06-1-248-2140

www.nufarm.hu