MENÜ

Költségcsökkentés szigeteléssel!

Oldalszám: 76
2014.02.18.

A korábbi évtizedekben keveset törõdtünk az állattartó épületek hõszigetelésével, mivel a fûtés és hûtés pazarlóan olcsó energiával történõ megoldásai nem kényszerítettek más megoldások, például hatékony hõszigetelési eljárások alkalmazására.

 

 Napjainkban, amikor a hagyományos energia hordozók alapanyagai (szén, nyersolaj, földgáz) világ méretekben kimerülõben vannak, és emiatt megdrágultak az alternatív energiahordozók (nap, szél, biomassza) nagyobb arányú igénybevétele mellett is elengedhetetlenül fontos az élet minden területén olyan korszerû szigetelések alkalmazása, mely által az elõbb említett energiákból kevesebb felhasználás is biztosítja mind az emberiség mind a haszonállatok komfortzónáját.NAPJAINKBAN EGYRE többet hallunk a föld felmelegedésének katasztrofális következményeirõl, mely elsõsorban a fosszilis energiák pazarló elégetése által következik be. A föld lakóinak csillapíthatatlan energiaéhsége és fel használása nagy megoldandó kihívás, amelyre adott vá laszok egyike a korszerû szigetelés alkalmazása.Az említett globális problémán túl nem elhanyagolandó körülmény a jelenlegi energiahordozók felhasználása miatti jelentõs költség, melyet hasznosabb dolgokra is fordíthatnánk, vagy éppen ezen költségek megtakarítása az elõállított termékek önköltségét csökkenthetné.

Napjainkban, mikor a hatékonyság és a takarékosság kulcsfontosságú fogalmakká váltak az élet és a gazdaság minden területén valamint a termelés területén a kiélezett verseny az eladhatóság és a nyereség termelés biztosítása érdekében a gazdálkodás során nem nélkülözheti az ezeknek megfelelõ termelési módszerek alkalmazását.ERRE ADUNK ESÉLYT amikor javasoljuk a két komponensû, szórt, zártcellás poliuretán szigetelõhab alkalmazását.Ugye Ön is szeretné csökkenteni gazdálkodása során az energiaköltségeket! A hõszigetelési rendszerek tökéletesítése és akár korábban megépített létesítményeknél ennek utólagos alkalmazása eredményeként jelentõs fûtési illetve hûtési költség takarítható meg.A kétkomponensû szórt poliuretán szigetelõ rendszer legnagyobb elõnye az, hogy a szigetelõréteg hézagmentesen hordható fel és a gyors megszilárdulás miatt percek alatt megkeményedik. A szilárdulás után a keletkezõ cellákon a víz molekulái nem tudnak áthatolni. A felhordott anyag speciális felületkezelés után idõjárás és UV sugárzás ellenálló, tehát kültéren is használható, ezáltal tökéletes vízzáró anyag válik belõle, de a páradiffúziót átengedi ezért a szigetelt épület belsejében keletkezett pára eltávozhat. A poliuretán hab szigetelõ hatását az igen gyenge hõvezetési tulajdonságának köszönheti (λ = 0,021 W/mK).

 

Ezen túlmenõen elõnyõs tulajdonságai: - ellenáll gombák és a penészkárosító hatásának; 

- megfelelõ méret esetén a rágcsálók és a rovarok nem károsítják; 

- tûzállóság DIN 4102 szerint; 

- lépésálló és mérettartó; 

- felhasználási hõmérséklet: –40C° – +100C° 

- ellenáll üzemanyagoknak, ásványi olajoknak, hígítónak, hígított savaknak és agresszív környezetnek; 

- alkalmazása esetén hõhídmentes hõszigetelõ réteg érhetõ el.

Alkalmazás:Kétkomponensû poliuretán hab kiválóan tapad különbözõ felületekre így betonra, falazatra, vakolatra, fára, fém lemezre. PVC és más mûanyagok esetén tapadási próbát kell készíteni.

AZ EMLÍTETT ELÕNYÖS tulajdonságai és széles körû alkalmazási lehetõségei miatt ideálisan használható mezõgazdasági épületek szigetelésére, de ipari csarnokok, hûtõházak, lakóépületek tetõterének építéskori és utólagos szigetelésére, mindez elérhetõ áron, gyors megtérüléssel.PURTECH Kft. • 7700 Mohács, Arany J. u. 12/a

Tel.: +36-20/203-5151 • Fax: +36-69/301-589

[email protected]www.purtech.hu