MENÜ

Egy traktor fokozatmentes sebességváltóval

Oldalszám: 55
2014.02.18.

A 2009-es év folyamán egy igen fontos mérföldkõhöz érkeztünk a New Holland történelmében. Megszületett az elsõ teljes mértékben saját fejlesztésû folyamatosan változó áttételû (CVT) vagyis fokozatmentes sebességváltó.

 

 

Nincsenek fokozatok és csoport váltások, csak a menetsebesség fokozatmentes növekedése az adott alkalmazáshoz való tökéletes illeszkedés érdekében. Az 50 km/h ECO fokozatban a motor a rendkívül üzemanyag takarékos 1550-es fordulatszámon forog.Az Antwerpeni valamint a London mellett található basildoni és belgiumi Zedelgem New Holland gyárak együttmûködésében megszületett a T7000 Auto CommandTM traktorszéria. Az új széria a 167–225 LE közé esõ teljesítmény tartományban öt modellt kínál.A kizárólag az új fokozatmentes sebességváltóval elérhetõ új T7070-es modell bevezetésével kiszélesedik a 200 LE feletti választék.

A T7070 Auto CommandTM névleges motor teljesítménye 225 LE, maximálisan pedig 251 LE leadására képes.A Sima 2009-es mezõgazdasági seregszemlén a T7000 Auto CommandTM fejlesztési munkálatairól a project egyik vezetõje, Pierre Lahutte a New Holland Globális Marketing igazgatója számolt be. „Az új Auto CommandTM traktorokat könnyû kezelhetõségre és a maximális termelékenységre terveztük. A New Holland azt is jól tudja, hogy a mezõgazdaságban a legváltozatosabb alkalmazások közé kell a legmegfelelõbb gépet adaptálni. Hosszadalmas fejlesztõ és tesztelési munkán vagyunk túl, amiben sok kollégám fáradhatatlan munkája benne van, azonban nem csak az övék, hiszen például az új SideWinder IITM jobb oldali könyöktámasz kifejlesztésénél 300 végfelhasználóval együttmûködve, véleményüket kikérve sikerült ezt a feladatot a legtökéletesebb módon megoldanunk”.

 


 

 

Az Integrált Vezérlõ panel gyors hozzáférést biztosít az olyan funkciókhoz, mint pl. a Terralock™ vonóerõ vezérlõ rendszer, az automata TLT és differenciálzár, az Auto Command menet üzemmódok, a hátsó három pont vezérlése, vagy a mellsõ hídrugózás ki-be kapcsolása.A kartámaszon található a Command GripTM vezérlõ kar is, amellyel egy ujjal irányt válthatunk, vezérelhetjük az elektro-hidraulikus kihelyezett szelepeket, a hátsó 3-pont függesztõ szerkezet emelését-süllyesztését, az IntelliSteerTM kormányautomatika rendszert, táblavégi forduló rendszert, de aktiválhatjuk az Auto CommandTM sebességváltó menetvezérlést is. Menetvezérlés üzemmódban a traktor a motorfordulatszámot és az áttételt a kívánt sebesség fenntartása érdekében szabályozza, miközben gondoskodik a legalacsonyabb üzemanyag fogyasztásról. Az alapértelmezett automata üzemmódban az Auto CommandTM sebességváltó a motorfordulatszámot és az áttételt a célsebesség fenntartása érdekében szabályozza. Amikor TLT-vel hajtott munkagéppel dolgozik a traktor a TLT üzemmód használata ajánlott, így a sebességváltó állandó értéken tartja a motorfordulatszámot.

Az ISOBUS 11783 kompatibilis IntelliView IIITM érintõképernyõs monitor könnyen hozzáférhetõ információkat szolgáltat a gépkezelõ számára a munkavégzés hatékonyságára, a szerviz és teljesítmény adatokra vonatkozóan, de további jellemzõk is könynyen beállíthatók vele, mint a kihelyezett szelepek átfolyása és idõzítése vagy a táblavégi forduló programozása. A kartámasz oldalán található gomb segítségével az egész kartámasz pozíciója elektronikusan fel és le állítható.

A traktorok rendelhetõk akár öt hátsó és négy mellsõ kihelyezett hidraulika kör vezérlõ szeleppel is. A maximális maszszív 10 463 kg emelési kapacitású hátsó 3-pont függesztõ szerkezet képes a legnehezebb munkagépekkel is hosszú idõn keresztül dolgozni. Az integrált szállítási lengéscsillapító funkció elnyeli a nehéz függesztett munkagépek által keltett hosszirányú lengéseket nagy sebességû vonulás során.Az Auto CommandTM sebességváltó legfontosabb biztonsági jellemzõje az Aktív StartStop funkció.

A traktor megállításakor a sebességváltó rögzíti a traktort, így az nem gurul el még nehéz teher szállítása során sem.A T7000-es széria rendelhetõ a New Holland által tervezett és kifejlesztett, teljesen integrált IntelliSteerTM kormányautomatika rendszerrel.

Az új T7000 Auto CommandTM traktorok új fejlesztésû fokozatmentes erõátviteli rendszere igen nagy hatékonysággal dolgozik együtt a nyomatékos New Holland motorokkal az üzemanyag takarékosság új szintjére lépve. Az új SideWinderIITM jobboldali kartámasz a legtapasztaltabb gépkezelõt is meggyõzi arról, hogy ilyen szinten egyetlen gépet sem tartott még az irányítása alatt.Az itt ismertetett kiemelkedõ jellemzõk elismeréseképpen kapta meg a New Holland T7070 AutoCommandTM a 2010-es Év traktora kitüntetõ díját, amelyet a legnagyobb mezõgazdasági seregszemléjén, az Agritechnica 2009-es kiállításon hirdettek ki!

 


 

 

Molnár István