MENÜ

Kezdõdjék ez az év is a Vicon gépcsalád gépeivel

Oldalszám: 6
2014.02.19.

Az idei év igen kemény tele után, túl az elsõ mezõgazdasági ténykedéseken, hamarosan elkezdõdik a szálastakarmány betakarítás elsõ mûvelete, a kaszálás. Mint oly sok más mûvelethez, úgy ehhez is segítséget nyújt a Vicon. Az idei évben jelentõs mértékû megújulás jellemzi a Vicon tárcsás kasza palettát, sok újszerû technikai megoldással, melyek a még tökéletesebb felhasználást szolgálják.

 

 

Az elsõ a megújult kaszasorban az Extra 200-as széria, mely magában hordozza a Vicon kaszagerendelyek sajátosságait, mint például a háromszög profilú és minden esetben páros számú vágótárcsát. Módosított függesztõ szerkezetének és tehermentesítõ rugóinak köszönhetõen a kasza talajnyomása minimális.Mûködési szögtartománya +/- 35°, miáltal a kasza tökéletesen dolgozik dombos-völgyes körülmények között. Az Extra 200-as széria három féle méretben 2,4; 2,8 és 3,2 méteres munkaszélességben érhetõ el.

 


 

A következõ két modell az Extra 624 T és 628 T függesztett, fix ujjas szársértõvel ellátott fûkasza. A legfõbb technikai újdonság a kaszagerendely súlypontjában történõ felfogatása, melynek köszönhetõen még tökéletesebb a talajkopírozó tulajdonsága. Az Extra 600-as széria sokoldalúságára jellemzõ hogy minden kasza univerzális hajtómûvel van ellátva, melynek elforgatásával, a kasza alkalmassá válik 540-es és 1000-es kardánfordulatról történõ üzemeltetésre egyaránt, egyéb opció alkalmazása nélkül. További újdonságként, meg kell említeni a változtatható fordulatszámú szársértõt, melynek köszönhetõen 900-as fordulaton intenzív szársértés érhetõ el, ott ahol elégséges a növények csökkentett mértékû szársértése, a 600-as szársértõ fordulat is elégséges. Az alacsonyabb fordulaton történõ szársértéssel csökkenthetõ az üzemanyag-fogyasztás mértéke is.Az átváltáshoz két ékszíjtárcsát kell felcserélni. Az Extra 632 T modellen szintén változtatható a szársértõ rotor fordulatszáma, a hajtómûvön elhelyezett kar elfordításával. A felfüggesztés módja hasonló, mint az elõzõ gépeken, vagy is, itt is a kasza súlypontjában van felfüggesztve a kaszatest. A különbség abban rejlik, hogy a függesztõ váz és a kasza közti függesztõ kar mellé egy munkahenger is került, mellyel a talajnyomás mértéke hidraulikusan szabályozható. Az elõzõ két modellen a függesztõ váz és a kasza együttesen mozog, a csillapítás és a talajnyomás feladatát egy spirálrugó látja el. Az Extra 632 T „húzott” felfüggesztési rendszere a Vicon Know-how függesztett tárcsás kaszákra adoptált változata, amely rendszert eddig csak és kizárólag vontatott kaszáknál alkalmazták.

 


 

 A Vicon elsõként ültette át ezt a függesztési módot függesztett kaszákraA kasza másik sajátsága az egyedülálló félig lengõ szársértõ ujj felfogatása, mely ötvözi a fix ujjas szársértõk agresszív szársértését,a szabadon lengõ ujjas szársértõk kimagasló ujjvédelmi tulajdonságaival. Az acél ujjaknak és az egyedülálló szársértõ rendszernek köszönhetõen a karbantartási költségek minimálisak. Mindhárom kasza, szállítási helyzetben 125°-ban helyezkedik el a traktor mögött, ez, és az alacsony súlypont, jó súlyelosztással párosulva rossz útviszonyok mellett is védi a kasza függesztõ keretét és a traktort a nagymértékû erõhatásoktól. Továbbá nagy szállítási sebesség mellett is jól manõverezhetõ marad a traktor.A hátsó függesztésû kaszák front kaszával történõ kombinálása esetén tovább növelhetõ a traktor kihasználtsága, ehhez ajánlja a Vicon az Extra 632 FT – 3,2 m munkaszélességû – jelzésû frontkaszáját, melyet az Extra 632 T modellel kombinálva 6,2 m munkaszélesség érhetõ el. A frontkasza tulajdonságait tekintve megegyezik az Extra 632 modellel, beleértve a változtatható szársértõ fordulatot, a szársértõ ujjak kialakítását és a húzott konstrukciójú kaszagerendelyt. A csillapító rugók távolabb kerültek egymástól, miáltal a kasza oldalstabilitása javult, továbbá az átdolgozott függesztõ rendszernek köszönhetõen a kasza megengedett legnagyobb keresztirányú dõlésszöge 24°-ra emelkedett. A gép talajkövetése rendkívül rugalmas, lejtõirányban 250 mm, felfelé menetben 450 mm. Ez biztosítja a tökéletes talajkövetést egyenetlen földterületeken, valamint a nagyobb munkasebességet. A 350 mm-es kiemelési magasság biztonságos fordulást tesz lehetõvé a földvégi fordulóknál és a szállításnál egyaránt.

 


 Az Extra kasza család vontatott tagja a 800-as széria, mely kétféle méretben – 3,2 m és 3,5 m – gumihengeres szársértõvel vagy ujjas szársértõvel érhetõ el. A 3,5 méteres kasza központi vonórúddal is megrendelhetõ.

 


 

Azon gazdálkodók számára, akik területi adottságaik miatt nem, vagy csak korlátozva tudják használni a tárcsás kaszákat, ajánlja a Vicon dobos kaszáit. Kisebb területekre a két dobos változatot három féle méretben: 1,65 m, 1,85 m és 2,1 m-es munkaszélességben. Klasszikus ám de robosztus kialakítása az évek során bebizonyította hogy megállja a helyét nehéz, olykor szélsõséges körülmények között is. Nagyobb gazdaságok számára a függesztett kategóriában két típus áll rendelkezésre 2,65 m, illetve 2,95 m munkaszélességben, mindkét típus 4 dobbal van ellátva, két nagyméretû külsõ és két kisebb belsõ dobbal, ami a száradási idõt jelentõs mértékben lecsökkenti. A területteljesítmény további növelésének egyik módja a front kasza alkalmazása, dobos kaszából a Vicon két típust, a CM 271 F és 296 F modellt ajánlja 2,65 m és 2,95 m-es munkaszélességben. Vontatott kivitelben egy típus, a CMP 3001A áll rendelkezésre, szársértõ nélkül vagy ujjas szársértõvel. A Vicon dobos kaszák csúcsa a CM 909 modell, 7,9 m-es munkaszélességgel, mely csapáthelyezéssel 8,2 m vagy 8,5 m-re bõvíthetõ.

 


 

Amennyiben részletesebb ismertetõre vagy árajánlatra van szüksége, keressen bennünket vagy kereskedõinket az alábbi elérhetõségeinken!

 


 

Mészáros Rajmund

Kverneland Group Hungária Kft.

Tel.: 06-56/527-015

Mobil:+36-30/681-8008

Fax: 06-56/240-380

www.kvernelandgroup.com