MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2010/03 > Pr Pioneer

A biztos termés érdekében - Pioneer kukorica- és napraforgóhibrid-ajánlat

Kedves Gazdálkodó! A Pioneer kukoricahibrid-ajánlatát a rövidesen elkezdõdõ vetések szempontjából is szeretnénk most bemutatni. A szakszerûen és megfelelõ idõben földbe került vetõmag már a kezdetekben jobban fejlõdik, ami a késõbbiekben termésben realizálódik. Azonban a hibridek közötti különbségeket is ismerni kell ahhoz, hogy a megfelelõ kukoricahibridet a megfelelõ idõpontban vessük el. Ehhez szeretnénk most információt adni hibridjeinket illetõleg.  

Szakfolyóirat > 2010/03 > Pr Kukorica Bayer Gyomirtószer

A kényelmes kukorica gyomirtószer

A kukorica gyom­irtásban az elõzõ évek száraz tavaszai következtében egyre nagyobb igény jelent meg a korai posztemergensen is alkalmazható készítményekre. Mi lenne más egy kutatás és fejlesztésorientált vállalat célja, mint folyamatosan megújítani és a piaci igényekhez igazítani a meglevõ termékajánlatot.  

Szakfolyóirat > 2010/03 > Pr Interat permetezőgépek Gambetti

INTERAT Zrt. - GAMBETTI-BARGAM ELIOS, FOX és COMPACT permetezõgépek hidraulikus szórókerettel

Az INTERAT Zrt. által forgalmazott GAMBETTI-BARGAM permetezõgépek között széles választékban található meg a vontatott, hidraulikus mûködtetésû szórókeretes szántóföldi permetezõgépek. A GAMBETTI-BARGAM permetezõgépgyár – mely Európa egyik legnagyobb és legismertebb növényvédõ gépgyártója – az elmúlt években teljesen megújította nagy ­teljesítményû vontatott permetezõgép kínálatát.  

Szakfolyóirat > 2010/03 > Pr talaj műtrágyák LINZER AGRO TRADE

Nitrogén mûtrágyázás - kora tavaszi munka

Lassan itt a tavasz, és a szokásosnál vastagabb hóréteg elolvadása után a mezõkön is megindul az élet. Az egyik legelsõ munka ilyenkor a repce és a búza kora tavaszi fejtrágyázása, amit minél elõbb célszerû elvégezni, amint rá lehet menni a talajra jelentõs taposási kár nélkül. Évrõl évre visszatérõ téma ilyenkor, hogy milyen nitrogén mûtrágyát válasszunk. Az ár mellett azonban mindenképpen tisztában kell lennünk talajaink adottságaival és az egyes mûtrágyák hasznosulási tulajdonságaival is.  

Szakfolyóirat > 2010/03 > Pr szalma biobrikett

Szalmából környezetbarát és olcsó fûtõanyag

Miért jobb a biobrikett? A fûtõanyagok ára évrõl évre emelkedik, az állami támogatás mértéke ezzel szemben folyamatosan csökken. Magyarország a földrajzi adottságaiból adódóan nem bõvelkedik a fosszilis energiahordozókban, fokozottan ki van téve a világpiaci áraknak. A helyzet azonban nem reménytelen, hiszen rengeteg kihasználatlan alternatíva van hazánkban, amit az állam és az Európai Unió is támogat.

Szakfolyóirat > 2010/03 > Pr hibrid Kukorica Gyomirtó

Vetés korai kukoricákkal

Az elõzõ cikkben már szó esett a korán vethetõ (már 5°C-os talajhõmérséklettõl) korai kukoricákról. A következõ hónapokban egy cikksorozat keretében adunk hírt az aktualitásokról, az adott morfológiai állapotokról, tevékenységekrõl, és eredményekrõl ezzel a koncepcióval kapcsolatban.