MENÜ

Hír - Mix

Oldalszám:
2014.02.19.

15 éves a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft.
30 éve a mezõgazdaság szolgálatában a Fitohorm Kft.
„Egyelõre nem lesz SPS hazánkban”

JUBILEUMI BASF KONFERENCIA
Új lendület 2010-ben
Új termék a Farmcenter Kft. termékpalettáján

 

 

15 éves a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft.

1995-ben alakult a cég, akkor RWA Magyarország Kft. néven. Az akkori és a jelenlegi cégben is az osztrák RWA (Raiffeisen Ware Austria) mezõgazdasági kereskedelmi cég a 100%-os tulajdonos.Bene László, a cég ügyvezetõje lapunknak elmondta - Alapvetõ célkitûzésünk volt, hogy megfelelõ - a magyar piacon is - versenyképes, a hazaiakhoz képest additív tulajdonságokkal rendelkezõ fajtákat honosítsunk. Elmondhatjuk, hogy ezt a célkitûzést maradéktalanul sikerült teljesítenünk, hisz több, mint 16 faj mintegy 70 fajtáját vezettük be a magyar piacra. Ez természetesen az OMMI kísérleti rendszerén keresztül valósult meg az összes fajta esetén, hisz célunk, hogy csak és kizárólag a magyar klimatikus és talajadottságainak tökéletesen megfelelõ fajtákat ajánlhatunk termelõinknek!Természetesen a vetõmagjainkon túl kiváló növényvédõ szer, mûtrágya technológiákkal és gázolaj üzletágunk termékeivel állunk a következõ években is kedves partnereink rendelkezésére!

 

 

30 éve a mezõgazdaság szolgálatában a Fitohorm Kft.

1980-ban kezdtünk gyártani olyan kelatizált készítményeket, amelyek környezetkímélõ módon tudják biztosítani a növények harmonikus tápanyagellátását- nyilatkozta lapunknak Szabó Márton a Fitohorm Kft. ügyvezetõ igazgatója. A kezdeti 19 tagú termékcsalád a folyamatos fejlesztéseknek és kor­szerûsítéseknek köszönhetõen mára 55 termékféleségre bõvült, amelyek EK mûtrágyák, így megfelelnek az EU elõírásoknak is. Az országban található nagyobb növényvédõ szer és mûtrágya forgalmazók mindegyikénél beszerezhetõek mikroelem készítményeink.A megfelelõ készítmények kiválasztásában és a szakszerû felhasználási tanácsadásban kész­séggel segítenek a szakmailag képzett területi képviselõink, akik személyesen is felkeresik a gazdálkodókat. Az okszerû tápanyag-gazdálkodási technológia kiválasztása és a FitoHorm termékek használata hozamnövelõ és minõségjavító tényezõk, amivel mi is hozzájárulhatunk a gazdálkodás sikeréhez.A termékekrõl honlapunkon találhat bõvebb információt: www.fitohorm.hu  

 

 

„Egyelõre nem lesz SPS hazánkban”

Mondta el az Agro Naplónak Gráf József az agrártárca irányítója. Ez azért kedvezõtlen hazánk számára, mert több olyan eddig támogatott terület is elesik az eddigi szubvencióktól, amely az SPS bevezetését követõen továbbra is megkapta volna azt. Gráf József aláhúzta: eddig olyan ágazatok is kaphattak szubvenciót, ahol még nem választották el a termelést teljesen a támogatásoktól. Emlékeztetett: a termeléstõl ezeket a továbbiakban teljes mértékben el kell választani. Így a most még támogatást élvezõ területek csak addig kaphatnak pénzügyi segítséget, amíg a nemzeti támogatási forrás, azaz a top-up ki nem merül.Gráf József utalt arra is: attól, hogy az SPS rendszert nem vezetik be hazánkban, még az uniós támogatási összeg ugyanakkora marad, mint volt. Némi mozgásteret a továbbiakban csak az adhat, hogy a nemzeti hatáskörben felhasználható uniós támogatás 3,6 százalékát a továbbiakban már támogatást nem kapó területekre lehet a késõbbiekben átcsoportosítani. Hozzátette: ezt az összeget ebben az évben a tejtermelés támogatására fordította az agrárkormányzat.

–an–

 

JUBILEUMI BASF KONFERENCIA

Tizedik alkalommal rendezte meg a BASF Szõlészeti és Borászati konferenciáját, amelyen az aktuális kérdések tárgyalása során az ágazatot érintõ globális hatások is szóba kerültek. Az elõadások anyagából szemezgettünk olvasóinknak.Dr. Kocsis László a klímaváltozás szõlõtermesztésre vonatkozó hatásának jelentõségét elemezte, megemlítve, hogy a szõlõ hihetetlen adaptációs alkalmazkodóképességgel rendelkezik a klíma vonatkozásában és a legtöbb esetben kiegyenlítetten terem. Dr. Füzi István a szõlõlisztharmat elleni kémiai védekezés lehetõségeirõl beszélt, integrált, 350 napos „hatástartamú” védelmet ajánlva. Kõrös Gyula a BASF új márkájáról, az AgCelence®-rõl szolgált hasznos információkkal. Müller István elõadásának témája a magyar szõlõ- és borágazat jövõképe volt, feltéve a súlyos kérdést: van-e jövõképünk?

 

 

Új lendület 2010-ben

A 2009-es válság a dominóelv alapján az egész világra kiterjedt. A válság kellõs közepén azonban számos szervezet a veszéllyel dacolva inkább azt választotta, hogy megragadja a kínálkozó lehetõségeket. Ez a rugalmasság és az „Új lendületre” való képesség volt a témája az Alltech 2010. évi Európai Elõadókörútjának, amely azt fejtette ki, hogy egy magas alapanyagárakkal és alacsony nyereséggel jellemezhetõ, rendkívül nehéz év után a mezõgazdaság és az állattenyésztési ágazat hogyan jöhet újra lendületbe, és az új évben hogyan haladhat nagy lendülettel elõre a gazdasági növekedés és a nyereségesség felé. Az eseménysorozat magyarországi rendezvényére február 9-én került sor Budapesten, a Radisson Blu Béke Hotelben. www.agronaplo.hu/termekinformaciok/234

 

 

Új termék a Farmcenter Kft. termékpalettáján


A RAVEN Cruiser GPS nyomkövetõ mûszer kora tavasztól folyamatosan használható talajmunkáknál, mûtrágyaszórásnál és permetezési munkáknál. A készülék fõbb jellemzõi a 3D-s teljes körû képnézeti navigációs mód; 5,7"-os színes érintõ képernyõ; magyar szoftver; táblatérkép készítés; folyamatos terület vagy megtett úthossz kijelzés; fedett és nem fedett területek jelölése, képernyõn való megjelenítése; ingyenes mûholdhasználat; bõvíthetõség az „automata kormányzásig” opció; határnaplózási menü; tárolt adatok kimenthetõsége USB-n keresztül; nappali és éjjeli üzemmód váltás lehetõsége; pontosság ±20 cm; a DGPS jel 10 Hz-es, amely nagyobb pontosságot tesz lehetõvé.

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/240