MENÜ

Aktuális

Szakfolyóirat > 2010/03 > Aktuális támogatások kérelmek vizsgálatok

Aktuális támogatások

Február 15-tõl egy hónapig tart az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) és a Halászati Operatív Program (HOP) támogatásában részesülõ ügyfelek számára a kötelezõ rendszeres monitoring adatszolgáltatás. Az ÚVMP keretében mûködõ jogcímrendeletekben a támogatási elõleg elszámolása módosult, a kifizetési kérelmeket 2010. március 1. és március 31. között is be lehet nyújtani.  

Szakfolyóirat > 2010/03 > Aktuális BASF Farmcenter FitoHorm

Hír - Mix

15 éves a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft.30 éve a mezõgazdaság szolgálatában a Fitohorm Kft.„Egyelõre nem lesz SPS hazánkban”JUBILEUMI BASF KONFERENCIA Új lendület 2010-ben Új termék a Farmcenter Kft. termékpalettáján  

Szakfolyóirat > 2010/03 > Aktuális napraforgóolaj napraforgómag

Visszaesõben a világ napraforgóolaj-termelése

Míg a világ napraforgó termelése a 2008/2009. gazdasági évihez képest számottevõen csökken, a termény globális felhasználása 2009 utolsó negyedévében igencsak megnõtt. A napraforgómagból rendelkezésre álló készletek hamar megcsappantak, ezért 2010-ben a világ napraforgóolaj gyártásának visszaesése vetíthetõ elõre. A folyamatokat jól tükrözi az árak alakulása: a BÉT napraforgó jegyzései az év elején megelõzték a repcét, Rotterdamban a napraforgóolaj a repceolajjal szemben jelentõs prémiumot élvezett.