MENÜ

Hírmix

Oldalszám:
2014.02.27.

30 milliós adománylavina
AGROORG - három évtizede a mezõgazdasági informatikában
Húsz éves a “SUNI”KFT.
Kibõvült a LINZER WARE termékcsalád
Névváltozás
ÚJDONSÁG AZ AGRO+MASHEXPO 2010. KIÁLLÍTÁSON
Új név- változatlan hatékonyság a vadkárok megelõzésére

 

30 milliós adománylavinaA Syngenta Növényvédelmi Kft. és a Syngenta Seeds Kft. indította el azt a lavinát, melynek eredményeképpen közel 30 millió forint értékû élelmiszeradomány gyûlt össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárában. A programhoz csatlakozott a Borbás-Ker Kft., a Cerbona Zrt., a Gyermely Zrt., a Haladás Mezõgazdasági Zrt., a Kecskeméti Konzervgyár Kft., az NT Kft., a Róna Szövetkezet, és a Simon Kft.

Idén a Syngenta 12 millió forint értékben növényvédõ szert és vetõmagot biztosított a programban résztvevõ termelõk számára, akik cserébe napraforgót, búzát, kukoricát és burgonyát ajánlottak fel. Ezekbõl a mezõgazdasági termékekbõl az élelmiszeripari vállalatok lisztet, tésztát, étolajat, kukorica konzervet és – a gyerekek örömére – müzli szeletet és csokoládés gabona pelyhet készítettek.

„Régóta kerestük egy olyan támogatási forma lehetõségét, amely a Syngenta élelmiszertermelésben betöltött pozíciójához méltóan a rászorulók élelmezését segíti. A kezdeményezés létjogosultságát igazolja, hogy az Adománylavinához ennyi neves vállalat csatlakozott, s reméljük, hogy jövõre még több partnert sikerül bevonni akciónkba.” – nyilatkozta az akcióval kapcsolatban Tímár András a Syngenta marketing igazgatója.

A „lavina” végül 30 millió forint értékûre nõtt, amely összesen 94 tonna élelmiszert jelent. Az adományokból 10.000 élelmiszercsomag készül, melyeket a Magyar Élelmiszerbank még karácsony elõtt oszt szét partnerszervezetein keresztül a rászorulók között.

 

AGROORG - három évtizede a mezõgazdasági informatikábanHárom évtizede tevékenykedik sikeresen a hazai mezõgazdasági informatika egyik meghatározó – és egyben legrégibb - szereplõje az AGROORG.

Az elmúlt hónapok a magyar mezõgazdasági vállalkozások, így az - õket informatikai téren kiszolgáló - AGROORG számára nem volt könnyû. A gazdálkodási, azaz a termelési és közgazdasági környezet az elmúlt másfél évben nem javult, ezért a gazdálkodók fellélegezni sem tudtak. A szakértõk úgy vélik: erre várhatóan még az idén sem számíthatnak a cégek.

Ezekre a körülményekre - az informatikai kiszolgálására vállalkozó - AGROORG csak egyféle választ adhat: partnerei terheinek könnyítése érdekében, a teljes körû szoftver- és hardverkiszolgálás biztosítása mellett, mind funkcióiban, mind minõségében, mind pedig megbízhatóságában folyamatosan fejleszti kínálatát.

Ennek jegyében az AGROORG várja régi és leendõ új ügyfeleit és az érdeklõdõket kiállítási standján az Agro+Mashexpón a „G” pavilonban a Fórum színpaddal szemben.

 

Húsz éves a “SUNI”KFT.A tavaly húszéves “SUNI” Service Universal Kft-nek kert-, és tótechnikai, kommunális, forgalomtechnikai, esõvíz-hasznosítási, valamint agrogazdasági üzletága van.

Az AGROGAZDASÁGI üzletág keretében új és felújítandó (nyitott és fedett) földmedrû tározókat, beton elõgyûjtõ aknákat, továbbá lapos és “zöld” tetõk szigetelõ anyagait, gépészeti berendezéseit kínálják egyedülálló választékban és saját kivitelezésben.

A jó minõségérõl a referencia munkák tanúskodnak. www.suni-kft.hu

 
 

 

Kibõvült a LINZER WARE termékcsaládA Linzer Agro Trade Hungary Kft. által forgalmazott LINZER WARE termékcsalád ismét tovább bõvült. A már korábban bemutatott két új termék, a LINZER TOP (12/12/17+2MgO+5S+B+Zn) fele részben szulfátos, és a LINZER SPECIAL (15/5/18+2,5MgO+10,5S+B+Zn), teljesen kálium-szulfát alapú NPK-mûtrágyák mellett most egy régi-új termékkel egészül ki a termékpaletta. Ismét elérhetõ a magyar gazdák számára a LINZER NAC+S, amely a linzi gyár kénes nitrogén-mûtrágyája. A LINZER NAC+S (25N+11CaO+7S) magas nitrogén- és vízoldható kéntartalmának köszönhetõen hatékony tápanyagellátást biztosít, a mésztartalom pedig jelentõsen csökkenti a nitrogén-és kéntrágyázás talajsavanyító hatását. Ezt a kiváló minõségû terméket bátran ajánlja a cég a repce tavaszi fejtrágyázására.

 

 

NévváltozásA Summit Agro Europe Ltd 2010. január 1.-jétõl Sumi Agro Europe Ltd-re változtatja a nevét. A névváltoztatás egy eseménysorozat részeként valósul meg, melynek célja egy egységes identitás, közös márkanév, a SUMI AGRO kialakítása mindazon vállalatok közremûködésével, akik a megújult SUMI AGRO EUROPE csoport tagjai.

A SUMI AGRO EUROPE csoport fontos szerepet tölt be a japán anyavállalat, a Sumitomo Corporation egész világra kiterjedõ mûködésében, ami mind a szállítókat, mind a vevõket elõnyökhöz juttatja. Ezen elõnyöket nemzetközi hálózatán keresztül biztosítja, japán testvérvállalatával, a Summit Agro International-lel egyetemben.

Bõvebb információt az újságban a 24., a honlapon a http://www.agronaplo.hu/szakfolyoirat/2010/01/pr/3851 oldalon olvashatnak.

 

 

ÚJDONSÁG AZ AGRO+MASHEXPO 2010. KIÁLLÍTÁSONAz elmúlt év utolsó harmada óta mûködik a gyõri székhelyû PELCOM Hungary Kft. A cég a megújuló energiák felhasználásában kíván segítséget nyújtani az állattartó telepeknek és a lakosságnak is. Kínálatában megtalálhatóak a fapellet- és brikett tüzelésû kazánok, valamint a baromfi- és sertésistállókban alkalmazható melegvizes hõleadók, illetve a lakosság számára fahasáb- és pellet üzemû kandallók és kazánok is.

www.pelcom.hu A PELCOM Kft. a Big Dutchman baromfi tartástechnológiát és állathigiéniai termékeket forgalmazó Hat-Agro Kft. mellett a BIOCON GROUP tagja, így egymás tevékenységét kiegészítve, közös standon jelennek meg az Agro+Mashexpon. Kérjük, látogasson el Ön is az F pavilonban található 104B számú standunkra!

 

 

Új név- változatlan hatékonyság a vadkárok megelõzéséreÚj névvel és engedélyszámmal van jelen a piacon a NEVIBES SPECIAL SC.- nyilatkozta lapunknak Gesztelyi-Nagy Ádám gyártó.

A NEVIBES SPECIAL SC növényvédelmi szernek nem minõsülõ permetezhetõ vadkárcsökkentõ készítmény elõdje a sokak által jól ismert NEVIBES több, mint 30 évig prosperált a piacon. A NEVIBES Speciál SC összetétele a Nevibeshez képest jelentõsen nem változott, hatása csaknem azonos. A szer elsõsorban a nyulak, õzek és szarvasok rágáskárosítása ellen gyümölcsösökben, faiskolákban, tû- és lomblevelû erdei kultúrákban használható.

Bõvebb információ: www.agronaplo.hu/termekinformaciok/165