MENÜ

BIOMIN fórum Visegrádon - Fókuszban a termelékenység

Oldalszám: 74
2014.02.27.

A termelékenység kérdéskörét helyezték a szervezõk az idei õszi – immár hagyományosan megrendezett – visegrádi BIOMIN fórum témái között az elsõ helyre. A november elején tartott szakmai rendezvényt a BIOMIN Takarmányozási Kft. a Hungapig Kft.-vel közösen rendezte meg. Az eseményre meghívták az Agro Naplót is.


 

 

A fórum elsõ részében a sertések szaporodásbiológiájáról és annak zavarairól hallhattak elõadásokat a jelenlévõ szakemberek, ahol a kocák produktivitását befolyásoló tényezõkrõl kiemelten esett szó. Az esemény második felében a toxinokról, valamint az ellenük alkalmazható BIOMIN termékekrõl kaptak tájékoztatást az érdeklõdõk.Az elõadások sorából Dr. Jakab Gábornak (képünkön) a BIOMIN Takarmányozási Kft. vezetõjének a toxinokkal és az ellenük való védekezéssel kapcsolatos ismertetõjét emeljük ki, ami honlapunkon megtalálható letölthetõ formában:

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/193A BIOMIN vezetõje többek között elmondta, hogy speciális 4 terméküket ajánlják a tenyészkocákat tartó gazdálkodók számára a termelékenység javításához, az optimális takarmányfelvételhez, valamint az állatok egészségének fenntartásához.

A Mycofix® termékcsalád segítségével az állatok a mikotoxinokat enzimatikus úton lebontják, a BIOMIN-nál pedig megbízható termékek állnak rendelkezésre valamennyi gombaméreggel szemben.

 


 

A  BIOMIN® TopRausche  a tenyész­kocáknak kifejezettebb ivarzást, illetve magas ovulációs rátát biztosít, így javítva a termékenységi mutatókat.

A BIOMIN® P. E. P. optimalizálja a tenyészkocák emésztését és növeli a takarmányfelvételt. A BIOMIN® pHD-t a reprodukciós ciklus kritikus szakaszaiban használhatjuk a vizelet célzott pH-szint csökkentésére, valamint a Ca-anyagcsere serkentésére az ellés idején.Dr. Jakab Gábor kiemelte, hogy a toxinkötõk alig hatékonyak a Zearalenon ellen és szinte hatástalanok a Trichotecénekkel szemben, pedig ez a két legfontosabb toxincsoport! A toxinok kémiai szerkezete igen változatos, nincs egyetlen olyan stratégia, amelyik minden toxinra hatásos, így a toxinok megkötése sem az. A különbözõ toxinkötõk másképp kötik az egyes toxinokat. Így csak különbözõ stratégiák ötvözése hozhat jó eredményt.A BIOMIN-nak megvan a hatékony stratégiája a toxinkötésre-toxinbontásra, ami 3 részbõl áll. A termékük – Mycofix® Plus – nem egy toxinkötõ, hanem egy olyan komplex anyag, amely tartalmazza a toxinkötõt is, hogy meg tudja kötni a köthetõ toxinokat, de még két olyan összetevõt is tartalmaz, amivel eminálni lehet a nem köthetõ toxinokat vagy azok hatását.A cég takarmány-adalékanyagok, kiegészítõ anyagok és elõkeverékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, amelyek a haszonállatok természetes teljesítménytartalékainak szinergista és egészségjavító módon történõ kibontakozását támogatják, segítik.Ezen takarmány-adalékanyagok, kiegészítõ anyagok és az elõkeverékek hozzájárulnak az egészséges állattartáshoz és támogatják a tenyésztõk teljesítményarányos gazdálkodását. A cég saját laboratóriumában végzett többéves kutatás eredményeként sikerült olyan termékeket kifejleszteni, amelyek az egészséges fejlõdést természetes úton biztosítják.