MENÜ

A sokoldalú AGROLÁNC Kft.

Oldalszám: 59
2014.02.27.

A mezõgazdasági piacon ültetvénytraktorairól jól ismert Agrolánc Kft. 2009. október 7-én Technikai Show elnevezésû rendezvényén sorakoztatta fel termékeit Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban.

 Az Agrolánc Kft. 1990. óta kizárólagos magyarországi képviselõje az olasz ANTONIO CARRARO vállalat által gyártott multifunkcionális mezõgazdasági és kommunális traktoroknak. A traktorok képviselete mellett szintén közel húsz éves forgalmazói kapcsolat fûzi a céget a GIANNI FERRARI professzionális fûnyírógépeket gyártó olasz és a multifunkcionális járdatisztító seprûgépeket elõállító TENNANT amerikai nagyvállalatokhoz.

Az Agrolánc Kft. az alapítása óta eltelt évek során számos olasz munkaeszköz gyártóval kötött kizárólagos forgalmazói szerzõdést, illetve elnyerte a TORO multinacionális amerikai nagyvállalat professzionális fûnyíró gépeire valamint a német AGRIA márkájú egytengelyes traktorokra vonatkozó kizárólagos forgalmazói jogot is.

Az Agrolánc Kft. október eleji bemutatóján a kommunális szektorban jelentkezõ fenntartási munkák elvégzésére alkalmas, valamint park- és kertápolásra illetve golf- és sportpálya karbantartásra használt gépek és munkaeszközök széles választékát tekinthettük meg.

A magas minõségi követelményeknek megfelelõ kommunális gépkínálatból mi azokra az erõgépekre és munkaeszközökre voltunk kíváncsiak, amelyek a mezõgazdasági termelõket is maradéktalanul ki tudják szolgálni. E gépek megismeréséhez Gombár Mihály, az Agrolánc Kft. mérnök-üzletkötõje volt segítségünkre.


Az ANTONIO CARRARO traktorgyártó cég alig egy évvel ezelõtt, a Bolognai EIMA kiállítás alkalmával mutatta be a nagyközönségnek új, Ergit 100-as traktorsorozatát, amelynek egyik legnagyobb teljesítményû, négy egyforma átmérõjû kerékkel rendelkezõ tagja a TRX 10400 –as modell. A 2009-es év második felétõl rendelhetõ traktor egyik különlegessége a megfordítható kormány-ülés rendszer, amelynek köszönhetõen a hátsó függesztésû munkaeszközök is tolt eszközként üzemeltethetõk – például a venyigezúzásnál. A jármû új Yanmar motorral készül, amelynek kisebb a fogyasztása és a károsanyag-kibocsátása, illetve a hosszabb szervizperiódusok miatt alacsonyabb karbantartási költségszinttel üzemeltethetõ. A „cápaorr” motorháztetõ, a sárvédõkbe szerelt fényszórók, a méhkaptár mintázatú hûtõrács mind a megújult külsõt tükrözik. A traktor orrsúlyai a korábbi megoldással ellentétben nem a motor elé, hanem a motorblokk két oldalára kerültek felszerelésre, ezáltal csökkent a traktor hossza és kanyarodási íve, illetve javult a motor hûtésének hatásfoka. A professzionális traktorok bármilyen szõlõ- és gyümölcsültetvényben használatos munkaeszközzel felszerelhetõk: kultivátorokkal, soraljmûvelõkkel, szárzúzókkal, soraljkaszákkal, permetezõgépekkel, szõlõcsonkázó gépekkel, elõmetszõkkel, szüretelõ adapterekkel, pótkocsikkal, amely eszközök szintén szerepelnek az Agrolánc Kft. termékpalettáján.
Az alacsonyabb teljesítménykategóriájú ANTONIO CARRARO traktorok Magyarországon legismertebb képviselõje a Tigre Country 4400 elnevezésû modell, amelyet 38 LE teljesítményû, háromhengeres, vízhûtéses Yanmar dízel motor hajt. Az erõgépre két év a garancia! A Country 4400 az egyik legnépszerûbb ANTONIO CARRARO modell a mezõgazdasági- és kommunális szektorban egyaránt. Munkaeszközei: hidraulikus rézsûkasza, fûnyíróasztal, gyûjtõtartályos fûnyíróasztal, hótolólap, fûlevegõztetõ, homlokrakodó, árokásó, eke, tárcsa, talajmaró, kultivátor, soraljmûvelõ kultivátor.


Az Agrolánc Kft. több, mint 10 éve forgalmazza az olasz CARAVAGGI cég ágaprító és komposztáló gépeit, amelyek a gép méretétõl és kialakításától függõen 3–60 cm átmérõjû faanyag aprítására alkalmasak. A legnagyobb darabszámban a 8–25 cm átmérõjû fásszárú anyag feldolgozását végzõ gépmodelleket értékesíti az Agrolánc Kft. A gépek mûködésük alapján lehetnek:• késes, egygaratos rendszerûek,

• késes és kalapácsos, kétgaratos rendszerûek (itt az egyik garaton keresztül a kalapácsos térbe, a másik garaton keresztül a késes térbe jut az apríték),

• késes-kalapácsos, egygaratos rendszerûek.A különbözõ aprítási eljárással kapott anyagnak más és más a felhasználási célja. A késes rendszerek által feldolgozott fát alapvetõen brikett készítéséhez, aprítéktüzeléshez; a kalapácsos rendszerek nyesedékét elsõsorban talajtakarásra használják. A gépek elektromos, benzin- és dízel motoros, valamint traktorhajtású változatban is rendelhetõk. A bemutatott BIO 230-as modell kombinált rendszerû, aprítéka brikettgyártáshoz és aprítéktüzelésre egyaránt alkalmas. A gép teljesítménye kiváló, óránként 8-10 m3, 10 cm átmérõjû ágakat képes feldolgozni. Kedvezõ ár/érték arányának köszönhetõen közkedvelt termék a magyar piacon.

Képgaléria:

www.agronaplo.hu/kepgaleria/78