MENÜ

Nitrogénmûvek Zrt. a magyar termelõk szolgálatában - 1931 óta!

Oldalszám: 22
2014.03.03.

A hazai mûtrágyapiac meghatározó szereplõjeként a Bige Holding csoporthoz tartozó társaságok (Nitrogénmûvek Zrt., Bige Holding Kft., Bige Holding Genezis Kft., Nádudvari Agrokémiai Kft. és a Péti Nitrokomplex Kft.) elsõdleges feladatuknak a magyar mezõgazdaság teljes körû mûtrágyaellátását tekintik.

 A Bige Holding csoport tagjainak célja a vevõi igények magas minõségi színvonalon és rugalmas kiszolgálással történõ kielégítése. A környezetvédelmet a termelési tevékenység és vállalati kultúra alapértékének tekintik.
 

A Nitrogénmûvek Zrt. közel 80 éve a magyar piac meghatározó fontosságú mûtrágyatermelõje. Az elmúlt évtizedek alatt egyes termékei, mint például a Pétisó fogalommá váltak a magyar gazdálkodók számára. A Nitrogénmûvek Zrt. termelõüzemei az elmúlt években jelentõs korszerûsítésen mentek át. Ennek köszönhetõen egy biztonságosabb és hatékonyabb gyártási eljárással mûködõ technológia került bevezetésre a Társaságnál. 2008-ban a Nitrogénmûvek Zrt. törekvéseit több elismeréssel jutalmazták. 2008. március 28-tól a Nitrogénmûvek Zrt. hivatalosan a Magyar Innovációs Klub tagja, valamint elnyerte a Business Superbrands 2008 címet is.

A Bige Holding Kft. tevékenységi köre 2004-ben kibõvült kompaktált NPK mûtrágyák gyártásával, kiszerelésével.A modern technológiával dolgozó szolnoki üzem a vevõi igények alapján bármilyen összetételû komplex mûtrágya elõállítására alkalmas. Ennek révén 2009-ben új összetételû Prémium és Starter NPK mûtrágyákkal jelent meg a piacon.

A nyíregyházi székhelyû Bige Holding Genezis Kft. 2004-ben kezdte meg mûködését. Tevékenységének meghatározó eleme az anyavállalat mûtrágyatermékeinek kelet-magyarországi országrészben történõ forgalmazása.A Nádudvari Agrokémiai Kft. két évtizede mûködteti korszerû folyékony mûtrágyázási rendszerét. A gazdaságos mezõgazdasági termelés érdekében 1986-ban épült a folyékony mûtrágya-gyártásra specializálódott üzem. A Társaság különbözõ összetételû NPK alap, starter és kiegészítõ folyékony szuszpenziós mûtrágyát, valamint nitrogénoldatot gyárt nagy pontosságú számítógép-vezérléses technológiával, valamint mûtrágya-értékesítéssel is foglalkozik.A Péti Nitrokomplex Kft. közel két évtizede folytatja a makro-, mezo- és mikroelem-tartalmú mûtrágyák gyártását, forgalmazását és fejlesztését. A speciális, kertészeti, oldat és szilárd mûtrágyák gyártása, forgalmazása mellett a Nitrogénmûvek Zrt. és a Bige Holding Kft. által gyártott alapmûtrágyák – hobbi kerti felhasználású – kis kiszerelését és forgalmazását is ellátja. Mikroelem készítményei ökológiai termesztésben is használhatók.A Bige Holding csoport a végfelhasználók jobb kiszolgálása és a kereskedelmi tevékenység megújítása érdekében 2009-ben Genezis Partnerhálózatot hozott létre. E direkt értékesítési csapat a már mûködõ forgalmazói hálózat mellett ajánlja a gazdálkodóknak a teljes Genezis mûtrágya választékot.A nitrogén- és komplex NPK mûtrágyák, szilárd és folyékony alap- és fejtrágyák, valamint öntözõ- és lombtrágyák képezik a széles Genezis termékpalettát. Az új szervezet legfontosabb feladata, hogy a fenntartható fejlõdést szem elõtt tartva személyre, gazdálkodóra, földterületre szabottan kínálja a megfelelõ típusú és árú mûtrágyát.Az új értékesítõi rendszer lehetõvé teszi, hogy közvetlen kapcsolat jöjjön létre a gyártó és a végfelhasználó között, hiszen az 56 fõbõl álló kereskedelmi, üzletkötõi hálózattól közvetlenül beszerezhetõ valamennyi mezõgazdasági munkához szükséges mûtrágya termék. A szaktanácsadással kiegészített teljes mûtrágyakínálat segítségével garantált a költséghatékony gazdálkodás.A közvetlen értékesítés eredményeként a végfelhasználók a tavalyi mûtrágyaáraknál lényegesen kedvezõbb áron – kevesebb, mint a feléért – tudják megvásárolni a termékeket.

A Genezis Partnerhálózat tagjai 2010-ben is biztosítják Önök számára a megfelelõ minõségû és mennyiségû mûtrágyát az eredményes gazdálkodás feltételeinek megteremtéséhez.A Genezis Partnerhálózatról további információk a www.genezispartner.hu oldalon találhatók.

 


 

Nitrogénmûvek Zrt.

8105 Pétfürdõ, Hõsök tere 14.

Tel.: 06-88/620-100 

Fax: 06-88/620-102

www.nitrogen.hu