MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2009/12 > Pr Gép Traktor Agritechnika

Agritechnika újdonság!

A hannoveri Agritechnika kiállítás egyik legérdekesebb rakodógép újdonsága a Weidemann T 4512. A kompakt teleszkópos rakodógép olyan egyedi össz­megoldást kínál, amellyel a felhasználói elvárások széles palettája teljesíthetõ:

Szakfolyóirat > 2009/12 > Pr Alltech költség kiadás

Az izgalmak 2010-ben kezdõdnek

A jövõ évi Alltech FEI Lovas Világjátékok névadó szponzorának elnök-vezérigazgatója, dr. Pearse Lyons rövid európai körútja során beszélt a sajtó képviselõinek az izgalmas rendezvény jellemzõin túl a brand építésrõl és a krízisrõl is. A fáradhatatlan ír biokémikus huszonkilenc esztendeje indította vállalkozását mindössze tízezer dollárral – „azt kell eladni, amire igény van” jelszóval.

Szakfolyóirat > 2009/12 > Pr húsmarha marha charolais

Dinamikus fejlõdés - a lehetõségek kihasználása Léhben

A Tendre Takarmányipari Kft. elindulása óta eltelt években a partnerek száma folyamatosan emelkedik. Az eltelt évek talán már alkalmasak rá, hogy megnézzük honnan indultunk és hová jutottunk el. Erre a vizsgálódásra partnereink közül olyan szarvasmarha tartó gazdaságokat szeretnénk bemutatni, akik az elmúlt idõszakban együtt dolgoztak velünk, sõt lehet mondani, hogy a takarmánygyártás és -vásárlás relációjánál elmélyültebb, partneri viszonyt alakítottunk ki.  

Szakfolyóirat > 2009/12 > Pr Traktor Valkon Valtra

Kiss M. Vencel a Valtrákra esküszik

A finn Valtra traktorokat üzembiztosnak és hosszú használati idejûnek tartja, ezért is használja azokat mindennapi munkájában Kiss M. Vencel kapuvári családi gazdaságában. A gazdálkodó Valtra gépparkja nemrégiben egy Valtra T 202-es Versu nagy teljesítményû modellel gyarapodott.  

Szakfolyóirat > 2009/12 > Pr termés talaj LINZER

Szántóföldi kísérletek 2009.

A Linzer Agro Trade Hungary Kft. idén is végzett szántóföldi kísérleteket a hazai agráregyetemekkel, valamint magángazdaságokkal együttmûködésben, annak érdekében, hogy tápanyag-ellátási kérdésekben munkatársaink a lehetõ legjobb szaktanáccsal tudjanak szolgálni a partnereink részére.

Szakfolyóirat > 2009/12 > Pr Tej Biomin Tejtermelés

Termeljünk tejet egészséges állatokkal

A tehenek tejtermelésének alakulásában számos tényezõ játszik fontos szerepet, de két olyan tényezõrõl kiemelten szólnunk kell, amelyek talán a legnagyobb problémakört alkotják és ezáltal a tehenek tejtermelésére is rendkívüli módon kihatnak. Ez a két tényezõ a tõgyegészségügy és a lábvégek állapota. A Biomin hivatása a tõgy és a lábvégek ápolása a takarmányozás által!  

Szakfolyóirat > 2009/12 > Pr Kalászos metil

TIOFANÁT-METIL: tegnap - ma - HOLNAP

Az elmúlt években a növényvédôszer hatóanyagok egész sora került kivonásra, ami környezet és egészségvédelem terén esetenként elôrelépés, ugyanakkor tény hogy ezek a hatóanyag ill. termék kivonások, betiltások nagyon megnehezítik a növénytermesztést.  

Szakfolyóirat > 2009/12 > Pr Dekalb Kukorica termés

Új csillagok a DEKALB kukorica palettáján!

A mögöttünk álló szezont értékelve elmondható, hogy egyáltalán nem átlagos évjáratunk volt, hanem nagyon is speciális, mely alig hasonlítható az elmúlt néhány évhez. A „száraz évjárat” jellemzés igaz ugyan, de nem úgy, mint ahogyan azt az elhíresült 2007-es évjáratról mondtuk. Idén nagyon száraz volt az április és a május, mely a vetési idõszakra, a kelésre, a gyomirtásra és a korai fejlõdésre volt kedvezõtlen hatással.