MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2009/10 > Tudósítás Gép Mezőgazdaság Gépgyártás

A hazai mezõgazdasági gépgyártás a statisztikai adatok tükrében

A Bábolnai Gazdanapokon a MEGOSZ, a MEGFOSZ és a GTE Mezõgépipari szakosztálya rendezésében került sor a Mezõgépipari Fórum szakmai tanácskozásra, ahol a mezõgazdasági gépberuházások aktuális helyzetérõl, valamint a mezõgazdasági gépgyártás jelenlegi helyzetérõl hallhattunk elõadásokat, ez utóbbit Bellon Erika, a 7 Sigma Kft. ügyvezetõjének tolmácsolásában.  

Szakfolyóirat > 2009/10 > Tudósítás Bábolna egyedül

Egyedül nem megy!

A fenti jelmondat szellemében tartott partnertalálko­zót a Tendre Takarmányipari Kft. szeptember 8-án Fülöpszálláson. Közel 300 partnerüket köszöntötték a szakmai és baráti találkozón, ahová az Agro Napló is meghívást kapott.  

Szakfolyóirat > 2009/10 > Tudósítás Beruházás IKR Energia

Gödöllõi õsz

Minden év szeptemberében sok érdeklõdõt vonz a környékbeli események sorában kiemelkedõ gödöllõi rendezvény. A GAK Kft. Növénytermesztési és Biomassza-hasznosítási Bemutató Központja és a SZIE MKK Növénytermesztési Intézete immáron 12. alkalommal nyújtott lehetõséget a szántóföldi bemutatókon való részvételre, idén Növénytermesztési aktualitások címmel.  

Szakfolyóirat > 2009/10 > Tudósítás Fliegl Termelés logisztika

Mezõgazdasági termelés és logisztika

A KITE Kereskedelmi és Szolgáltató ZRt. a szokásos éves országos rendezvényét Telekgerendáson 2009. szeptember 2-3-án tartotta. A KITE ZRt. rendezvényeire jellemzõen a mezõgazdasági termelés egy-egy fontos folyamatát, annak mûszaki hátterét járják körbe, és részletesen mutatják be. Ezúttal a nagyszabású, több (3) helyszínen zajló bemutató a mezõgazdasági termelési folyamatokat összekapcsoló, logisztikához kapcsolódó mûszaki megoldásokat ölelte fel.  

Szakfolyóirat > 2009/10 > Tudósítás Kukorica Vetés Diabrotica

Új technológia a kukorica termesztésben

A klimatikus változások a kukoricatermesztésben is technológiai változtatás szükségességét követelik meg. – nyilatkozta lapunknak Szundy Péter Bábolnán, a Dow AgroSciences standján. A Dow MTI fajtái olyan új technológia lehetõségét kínálják, amellyel a gazdák a költségeiket tudják csökkenteni és a termésbiztonságot pedig növelni.