MENÜ

Magyar termék a hazai tejtermelõk számára

Oldalszám: 48
2014.03.03.

Új termék fejlesztésén dolgozik a veszprémi székhelyû Alkimia Vegyipari Szolgáltató Kft. A kémia és a vegyipar területén 1986 óta jelenlévõ sikeres kisvállalkozás ügyvezetõje, Varga Zsolt beszélt lapunknak cégükrõl, terveikrõl.

 
 – Kérem, mutassa be röviden vállalkozásukat.

– Immáron huszonhárom esztendeje vagyunk jelen a hazai kémia és vegyipar piacon, keresve a nagy cégek által kevés figyelemre méltatott területeket, ahol egy sokéves szakmai-kutatói tapasztalatokra épülõ vállalkozás eredményesen kibontakozhat. Kezdetben hõenergetikai és vegyipari berendezések vegyszeres tisztításával foglakoztunk, amely révén megrendelõink jelentõs energia-megtakarítást érhettek el. Ezzel párhuzamosan kutatási és szakértõi tevékenységet is végeztünk az ipar különbözõ területein.– Mit tudhatunk meg a termékeikrõl?

– A sikeres munka eredményeként cégünk folyamatosan növekedett, és az említett tevékenységek mellett egy speciális tisztítószerekbõl álló termékcsaládot fejlesztettünk ki, amellyel 1990 óta vagyunk jelen a hazai piacon. Termékválasztékunk folyamatosan bõvül, mára több saját fejlesztésû háztartási tisztítószerünk van lakossági forgalomban – de gyártunk ipari, élelmiszeripari és mezõgazdasági tisztítószereket, valamint állatgyógyászati segédanyagokat is. Több mint száz féle termékünket saját laboratóriumunkban fejlesztjük ki.– Miként történik egy-egy fejlesztés?

– Az új ötleteket, (amelyeket a felmerülõ vevõi igény iniciál), elõször a házi zsûri vizsgálja meg. Megvitatjuk, érdemes-e foglalkozni vele, van-e benne elég gazdasági potenciál, és az erõforrások rendelkezésre állnak-e. A kutatómunka minden fázisában figyelemmel kísérjük a piaci szempontokat, és teszteljük a kísérleti mintát a közvetlen felhasználóknál is. Álláspontunk szerint csak akkor lehetünk sikeresek, ha termékeink kielégítik vevõink elvárásait.– Az állattenyésztés számára kifejlesztett termékeikrõl szeretnénk bõvebbet megtudni.

– Elsõsorban a szarvasmarha ágazatra fókuszáltunk és a tejtermelõ gazdaságok számára kínálunk higiéniai megoldásokat, hiszen az iparszerû szarvasmarhatartás és tejtermelés nem lehet sikeres megfelelõ higiéniai háttér nélkül. A napi gyakorlatban a korszerû tõgyhigiénia, a fejõházi higiénia, az istálló higiénia, a csülökápolás és a tõgyápolás csak olyan vegyszerekkel oldható meg, amelyek a hatékonyság és felhasználói elvárások figyelembe vétele mellett összhangban vannak az EU veszélyes anyagokra vonatkozó irányelveivel, és az élelmiszerbiztonság szempontjaival is.– További terveikrõl is szólna néhány szót?

– Bár eddigi sikereinkre büszkék vagyunk, folyamatos fejlesztéssel keressük az olyan újszerû megoldásokat, amelyekkel még hatékonyabban, kíméletesebben és a környezetet kevésbé terhelõen lehet a higiéniai feladatokat megoldani. Célunk az, hogy hazai vállalkozásként, hazai termékekkel támogassuk a hazai tejtermelõ gazdaságokat, ugyanakkor keressük a lehetõséget a környezõ országok piacain is.