MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2009/09 > Pr hibrid Kukorica Pioneer

A Pioneer nemesítés legújabb eredményei - FAO 300 eleji Pioneer kukoricahibridek

PR38A79 – P9400 – P9578 Az elmúlt évtõl egy teljesen új generáció jelent meg a FAO 300 elsõ felébe tartozó hibridek palettáján a Pioneer kínálatában. A Pioneer mindig is meghatározó volt ebben a szegmensben, elég ha csak a Clarica korszakra gondolunk vissza. Mostantól azonban egy új mércét jelentõ, termésben és agronómiai tulajdonságokban az eddigi hibrideket felülmúló „hármas-fogat” (merthogy három hibridrõl van szó) tagjai közül választhatnak a kukoricatermesztõk.

Szakfolyóirat > 2009/09 > Pr búza Termelő termőhely

Az átgondolt fajtaválasztás kifizetõdik

A 2009-es év áttekintése a kalászosok szempontjából nem egyszerû dolog. Pontos statisztikai adatok, kísérleti eredmények még nem állnak rendelkezésünkre, bár mint minden fajtatulajdonos - a napjainkban 85. születésnapját ünnepelõ – Gabonakutató Nonprofit Kft. is megkísérli, hogy értékelje, értelmezze az évet, s fajtáinak szereplését.  

Szakfolyóirat > 2009/09 > Pr műtrágya búza Tápanyag

Az őszi búza tápanyagellátása

A búza az egyik legelterjedtebb és legrégebben termesztett kultúrnövény, mely meghatározó jelentõségû az emberiség élelmiszer-ellátásának szempontjából. Hazánkban is a búza a legfontosabb növény – régi nevével az „élet” –, amelybõl igyekszünk minél többet és minél jobb minõségût termelni. Nagy terméshozam és jó minõség csak megfelelõ tápanyag-ellátottság mellett érhetõ el, ezért tekintsük át röviden a búza tápanyagigényét!  

Szakfolyóirat > 2009/09 > Pr trágya talaj Azoter

AZOTER talaj-baktériumtrágya technológiája - a magasabb hozam érdekében

Kitekintés A talaj tápanyagigényét szakszerûen kell biztosítani a növény optimális terméshozama érdekében. Az AZOTER® talaj-baktériumtrágyával a növény magas hozamot ér el és alkalmazása gazdaságos. BIOtermesztésben használható, talajjavító hatásával megfelelõ magágyat biztosít az õszi és a tavaszi vetések számára.  

Szakfolyóirat > 2009/09 > Pr Valkon gépek Seppi

Fedezze fel a SEPPI M gépek elõnyeit: több, mint 30 éve specialista

Az olaszországi SEPPI M. kiemelkedik azok közül a gyártók közül, amelyek szár- és nyesedékzúzót, erdészeti zúzógépet gyártanak. A nagy múltra visszatekintõ gyár több évtizedes tapasztalatot tud maga mögött . A dinamikus és folyamatos gyártmányfejlesztés eredményeképpen magas minõségû termékeket találunk a Seppi termékválasztékában.  

Szakfolyóirat > 2009/09 > Pr Termesztés Hibridkukorica ménesbirtok

Jó évet zártak Mezõhegyesen és hasonlóra számítanak

Jó év volt a tavalyi a Mezõhegyesi Ménesbirtok Zrt. számára – állította Kun Mihály, a társaság vezérigazgatója az Agro Naplónak. Hozzátette: az idén hasonló teljesítményre számítanak a cégnél, ám a múlt évinél várhatóan kisebb lesz a nyereség a nehezebb gazdasági körülmények miatt. A fennállásának 225 éves jubileumát ebben az évben ünneplõ gazdaság teljesítményérõl beszélgetett nemrégiben a vezérigazgatóval az Agro Napló munkatársa.