MENÜ

A BIOMIN speciális termékei malacok számára

Oldalszám:
2014.03.10.

A BIOMIN régóta kutatja a helyes malacnevelési koncepciót, mivel a választási stressz, amelyet az anyaállat elvesztése, az új táplálékra való átállás okoz (könnyen emészthetõ, zsírban gazdag kocatejrõl a részben növényi alapú táplálékra) és a takarmányfelvétel megváltozása (szopás és az anyakoca hívása nélkül) a bélbolyhok elcsökevényesedéséhez, emésztési zavarokhoz és végül komoly hasmenéses megbetegedésekhez vezethet. Az innovatív BIOMIN-termékvonal a teljesítményre és a biztonságra kiterjedõ igényeket is kielégítõ koncepciót nyújt az Ön gazdasága számára is. Amit a malacoknál elmulasztunk, késõbb hízóként nem lehet bepótolni. Ezért a fiatal állatok optimális felnevelésébe megéri beruházni, mert így egészséges és életerõs malacokat kapunk. A speciális BIOMIN termékek segítségével biztosított a malacok felnevelése, a teljesítményrõl való lemondás nélkül.

 

BioflockA tisztán gabona- és szójakeverékek nem elégítik ki a fiatal malacok igényeit.

A leválasztott malacok egészséges felnevelésének elõfeltétele a nagy tápanyagsûrûség, a könnyû emészthetõség és az ízletesség. A Bioflock a takarmányfelvétel, a biztonság és a teljesítmény fokozására használható.

Biomin® TopVitalA Biomin® TopVital elsõsorban az állatok védelmérõl gondoskodik stressz­periódu­sokban és fokozza az ellenállóképességet télen és az átmeneti évszakokban.

Mycofix®A penészes takarmányok jelentõs teljesítménykieséshez vezethetnek, a bennük lévõ számos gombatoxin által.

A Mycofix® termékcsalád segítségével, amelyek a gombatoxinokat nem csak megkötik, hanem az állatok termelésében fontos szerepet játszó toxinokat enzimatikus úton le is bontják, megbízható termékek állnak rendelkezésre valamennyi gombatoxinnal szemben.

Biomin® P.E.P.-sorozat – a természetes megoldásA fitogenikus adalékanyagok gátolják számos kórokozó elszaporodását. A speciális aroma növeli a nyálképzõdést és a takarmányfelvételt. Ezen kívül a prebiotikus adalékok gondoskodnak a bélbaktériumok táplálásáról. Ez a komplex hatásmechanizmusú antibiotikum mentes hozamfokozó készítmény valóra váltja a termelési igényeit. A Biomin® P.E.P. liquid a malacok elsõ életnapjaiban adható készítmény.

A Biomin® P.E.P. sol az ivóvizben adagolható, a Biomin® P.E.P. 1000 a takarmányba keverhetõ hozamfokozó termék.

Biotronic® SE forteEnnek a takarmánysavanyítónak a speciális vivõanyaga garantálja a hatóanyagok fokozatos leadását, ezáltal a kedvezõ hatást a teljes bélcsatornában biztosítja. A komplex savösszetételû termék a gyorsan és lassan disszociálódó savak speciális keveréke, amely a pH csökkentése mellett direkt antimikrobiális hatással is rendelkezik.

Biotronic® GutPowerA Biomin legújabb fejlesztése. A bélhámsejteket tápláló vajsavat triglicerid formában visszük a szervezetbe, így nem büdös és nem illan el gyorsan. A termék tartalmaz még kapron- és kaprilsavat a direkt antibakteriális hatásért.

Biotronic® GOLDA Biotronic® GOLD szerves és szervetlen savai javítják a teljes értékû takarmányok ízletességét, és ellenállóvá teszik a mikróbás romlással szemben az etetõben. Ezenkívül a Biotronic® GOLD jól hasznosítható, védett energiát kínál az anyagcsere megterhelése nélkül.

Biomin® DuoPlex DSA speciális fitogenikus adalékanyagok növelik az adag emészthetõségét, és kontrollálják a sertésdizentéria kórokozójának, a Brachyspira Hyodysenteriae-nek a növekedését és rekontaminációját. Ezenkívül szerves savakkal támogatja a vastagbél nyálkahártyáját, és segíti regenerációját.

FerkelFaserMég biztonságosabb malacnevelés! A FerkelFaser jó minõségû értékes rostokat tartalmaz, amelyek élénkítik a bélperisztaltikát és segítik a tápanyagok optimális emésztését. Így a Coli-baktériumok a hátsó bélszakaszban nem jutnak tápanyagokhoz.

Biomin® HepaFitSzéles körû egészségvédelem a malacnevelésben, mindenekelõtt a választás utáni multiszisztémás leromlás (PMWS) esetében. A Biomin® HepaFit segíti a májfunkciókat, aspecifikus mikróbaellenes hatása van a bélben és aktiválja az immunrendszert, hogy a betolakodókra gyorsan tudjon reagálni.

Biomin® RelaxA Biomin® Relax 3 nyugtató hatású komponensbõl áll, és segít a nyugtalanság és a kannibalizmus legyõzésében a malacoknál.

Biomin® WeanolyteA hasmenéses megbetegedések megnö­vekedett folyadék- és elektrolitvesztéssel járnak. A Biomin® Weanolyte életfontosságú elektrolitokat tartalmaz, és segít kiegyenlíteni a megbomlott sav-bázis egyensúlyt. Könnyen oldódik, ízletes és gyorsan kifejti hatását.

Amennyiben a termékekrõl bõvebb felvilágosítást szeretne, kérjük vegye fel a kapcsolatot a magyarországi irodával és kérje szaktanácsadó kollégáink segítségét.