MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2009/06 > Pr gyomirtó szer Pledge gyom

A sokarcú gyomirtó szer: PLEDGE

A hatóanyaga a flumioxazin, amely a herbicid fejlesztések új irányát képviselõ ún. „Protox-inhibitorok” csoportjába tartozik, ezért hatásmódjában eltér az eddig általánosan használt szerekétõl. Perzselõ, tartós hatású szelektív gyomirtó szer, amely hatását a talajon és a levélen keresztül egyaránt kifejti. Hatásmódjára jellemzõ, hogy a kezelés idején a területen lévõ kikelt gyomokat leperzseli, a késõbb csírázó gyomnövények pedig a talaj felszínén kialakuló néhány mm-es filmszerû herbicid réteggel érintkezve pusztulnak el.  

Szakfolyóirat > 2009/06 > Pr repce Pioneer

Kedves repcetermesztõ!

Miközben mindenki az esõt várja és azt igyekszik kalkulálgatni, mekkora terméskiesést okoz a szárazság, talán nem haszontalan egy kicsit elõretekinteni és elgondolkozni a nyár végén esedékes õszi káposztarepce vetésekrõl.  

Szakfolyóirat > 2009/06 > Pr Kalászos Bayer Csávázószer

Lamardor - a Bayer CropScience új kalászos csávázószere

A csávázás és a Bayer neve elválaszthatatlan. A csávázószerek és alkalmazási eljárások kutatásában és fejlesztésében a Bayer közel 100 éves múltra tekint vissza. A modern csávázószerek az 1970-es évek végén jelentek meg. A Baytan márkanév méltán számít mérföldkõnek: nem csak a hatóanyaga, de a formuláció is újszerû volt.

Szakfolyóirat > 2009/06 > Pr repce vetőmag növény

Repce vetõmag csávázás - biztonság a kezdetektõl fogva

A repcetermesztés sikerességét döntõen befolyásoló tényezõk egyike az optimális tõszám. A vetõmagok kiszerelési egységeinek változása (a kilós kiszerelésrõl a piac áttért a mag- illetve csíraszám szerinti csomagolásra), a nemesítõk fajtára adaptált vetésidõ és tõszám javaslata (fajta – hibrid) is jelzi, hogy a repce hektáronkénti optimális tõszáma nagyon fontos.