MENÜ

Elõtérben az üzemanyag-takarékosság és a nedvességmegõrzés

Oldalszám: 56
2014.03.18.

Sok érdeklõdõt vonzott a Güttler Kft. és az Austro Diesel hazai képviselete által közösen szervezett országjáró vándorbemutató 2009. március 30. és április 4. között.

A bemutatott Massey Ferguson erõgépek közül kiemelendõ az MF 8600-as sorozat, amely nemcsak egy 370 LE-ig terjedõ nagy teljesítménytartományt kínál a gazdáknak, de sok területen megnöveli a termelékenységet és a teljesítõképességet is – hangsúlyozta elõadásaiban Löwi Vilmos az Austro Diesel hazai értékesítési vezetõje.

 

 


 

 

Sok gazdát foglalkoztat a „hektáronkénti gázolaj-megtakarítás” kérdése. A versenyképesség megõrzése érdekében minden gazda az üzemanyag-felhasználás és az abból következõ hektáronkénti fix költség csökkentésére törekszik. Az SCR technológia (szelektív kipufogógáz-csökkentés) alkalmazásával ez a költségcsökkentés megvalósítható. Kihangsúlyozta, hogy az MF traktorok alkatrészellátása az ország egész területén 24 órán belül biztosított, így mûszaki probléma esetén sem kell az erõgépek hosszú kiesésére számítani.

 


 

 Páska Norbert a Güttler Kft. értékesítési vezetõje felhívta a figyelmet, hogy a változó klimatikus viszonyok miatt igen nagy szükség van a nedvesség megõrzésére a talajban. Az érdeklõdõk megtekinthették testközelbõl, hogy a Güttler talajmunkagépek hogyan végzik el a talaj optimális lezárását. Szó esett még a frontfüggesztõvel szerelt erõgépek és a Güttler fronthidraulikus magágykészítõk alkalmazásáról. A gazdálkodók ezáltal kapcsoltan végezhetik egyszerre a szántáselmunkálást és a vetést, mely technológiával idõt és pénzt takaríthatnak meg.

 


 

 Gyenis Csaba gazdálkodó a szentlõrinci bemutatón osztotta meg velünk tapasztalatait a Güttler hengerrõl:– 120 ha területen gazdálkodom Pécsváradon, napraforgó, kukorica, búza és árpa termesztéssel foglalkozom. 4 éve vásároltam egy Güttler hengert. Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a vontatási sebességre nem érzékeny a gép, sõt, ilyenkor sokkal jobb a rögtörõ képessége. Így nagyobb sebesség elérésekor is hatékony munkát végez, ezáltal mondhatjuk, hogy nagyobb a területteljesítménye is. Fontos a nedvességmegõrzés, melyet a vetés utáni hengerezéskor és a talajmunkák utáni lezáró hengerezéskor is egyértelmûen tapasztaltam. Vetés elõtti és utáni hengerezés után a kelés egyöntetû lett.