MENÜ

Aktuális

Szakfolyóirat > 2009/05 > Aktuális Támogatás Termelő benyújtás

Aktuális támogatások

Az egységes kérelem (területalapú támogatás) benyújtási határideje 2009. május 15. Az egységes kérelem 2009. május 15-ét követõen is, de legkésõbb 2009. június 9-ig még benyújtható (késedelmes munkanaponként 1%-os szankció alkalmazása mellett). A 2009. június 9-ét követõen benyújtott egységes kérelem elutasításra kerül. Szankció nélkül módosítani lehet a kérelmeket 2009. május 31-ig (vasárnap, illetve a Pünkösd hétfõ miatt ez a határidõ 2009. június 2.). Szankcióval lehet módosítani a kérelmeket 2009. június 3–9-ig munkanaponként 1%-os csökkentéssel a módosított parcellára vonatkozóan. A 2009. június 9. után benyújtott módosításokat a támogatási összeg megállapítása és a kifizetés szempontjából nem lehet figyelembe venni.  

Szakfolyóirat > 2009/05 > Aktuális AXIÁL Kft. árbevétel cég

Axiál 18 - a valóra vált álom

Az Axiál Kft. idén március végén ünnepelte 18. születésnapját a cégcsoport központjában, Baján. Régi álom valósult meg azzal, hogy a társaság bajai központját bemutathatták a cég partnereinek, akiknek köszönhetõen az Axiál az eltelt csaknem két évtizedben a közép-európai régió meghatározó gép- és alkatrész kereskedõjévé vált.

Szakfolyóirat > 2009/05 > Aktuális Program TÉSZ kormány

Gráf József maradt az agrártárca irányítója

Gráf József a Gyurcsány-kormány földmûvelésügyi és vidékfejlesztési minisztere maradt az új összetételû Bajnai-kormány agrártárcájának irányítója is. A régi-új földmûvelésügyi miniszter kinevezését támogatta az Országgyûlés Mezõgazdasági Bizottsága is a miniszterjelölt április közepén tartott meghallgatásán. Gráf József az országgyûlési képviselõk elõtt ismertette egyéves válságkezelõ programját.  

Szakfolyóirat > 2009/05 > Aktuális sertés Program Sertéshús

Indul a Sertéstenyésztési Program

A Nemzeti Sertéstenyésztési Program indítását jelentették be a XVI. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár megnyitóját követõen április 24-én Gráf József mezõgazdasági miniszter, Sákán Antal, a Sertéstartók Szövetségének elnöke és Fekete Balázs, a Sertéstenyésztõk Szövetségének elnöke részvételével.    

Szakfolyóirat > 2009/05 > Aktuális rendezvény mezõgazdasági finanszírozás

Magyar Agrárakadémia Pápán

Az idén is megrendezték immár hagyományosan a II. Magyar Agrárakadémiát Pápán. A fórum a tavalyi hasonló nádudvari rendezvény folytatása volt, ugyanis a szervezõk deklaráltan folytatni kívánták a tavaly megkezdett közös gondolkodást a magyar és az európai mezõgazdaság, valamint a vidék jövõjérõl.  

Szakfolyóirat > 2009/05 > Aktuális Noé állatotthon Intervet

Mintegy 600 látogató és 23 örökbefogadott kutya az Elsõ Noé Kutyás Találkozón

A Noé Állatotthon Alapítvány elsõ alkalommal szervezte meg, és április közepén a fõvárosban, Rákoscsabán, az alapítvány állatotthonában tartotta meg a kutyás találkozóját és örökbefogadó napját. Az eseményre mintegy 600 érdeklõdõ kutyabarát volt kíváncsi, és 23 kutya talált új gazdára, õket örökbe fogadták. A rendezvényen örökbefogadott kutyusok mellett további kutyusok is szert tettek gazdi jelöltekre, akiknél jelenleg történik az úgynevezett „összeszoktatás”