MENÜ

Szõlõtõkék közé született

Oldalszám: 49
2014.03.20.

Villányi borászok körében mutatták be a Massey Ferguson 3600-as széria traktorját. A traktort a Massey Ferguson mérnökei speciális alkalmazásra fejlesztették ki.

 


 

 

A tágas, lényegesen megnövelt belsõ térrel megfelelõ kényelmi szintet és kilátást biztosítottak, a traktor 25 fokos lejtõn is kiválóan dolgozik, fordulékony, vagyis kiválóan alkalmazkodik a szõlõtermesztõk igényeihez.

A bemutató elõtt Günzer Tamás villányi borásszal beszélgettünk, aki elmondta, hogy náluk a szõlõmûvelés gépesítése 30 évvel ezelõtt egy MF traktorral kezdõdött.Maradtak a jól bevált márkánál, az elsõ MF traktort 2003-ban vásárolták. Jó döntésnek bizonyult – mondta –, nagyon elégedett vagyok a géppel is és a szervizháttérrel is. Idõközben a termõterületünk megduplázódott, további gépberuházásra volt szükség, az MF legújabb modellje mellett döntöttem.A bemutatón az Austro Diesel képviseletében Löwi Vilmos tartott elõadást az új szériáról. A 3600-os sorozat mindenben megfelel a mai kor igényeinek – kezdte elõadását – hiszen a fejlesztés során a felhasználói igényeket helyezték elõtérbe. A traktorcsalád ideális méretekkel rendelkezik ahhoz, hogy a gyümölcs- és szõlõtermesztõk igényeinek megfeleljen. Erõs, robosztus kialakítású, kis fogyasztással üzemel. A felszereltség mindenben segíti a nagy hatékonyságú munkavégzést, a váltó rendelkezik elégséges munkafokozattal, mert minden munkagép más-más optimális sebességgel használható, ugyanakkor a vonulási távolságok miatt kell lennie egy gyors végsebességnek is (40 km/ó).Ugyanilyen fontos szempont volt, hogy a mostanában terjedõ hidraulikus munkagép üzemeléshez legyen a traktoron elég szivattyú és kiadószelep kapacitás (HidroPack). A hosszú munkaidõ alatt a vezetõ csak kiváló kabinkörülmények között képes végig koncentrálni, ez ültetvényben kiemelten fontos, hiszen hibázás esetén nagymértékû lehet a kár.Az MF 3600-as traktor bemutató filmjét megtekinthetik a www.agronaplo.hu/hirek/2582 oldalon