MENÜ

Az új Goal duplo. Csak szeretni lehet.

Oldalszám: 39
2014.03.21.

Az új Goal duplo* legfontosabb tulajdonsága, hogy sokkal jobban fedi be a talajfelszínt. Ennek azért van jelentõsége, mert a Goal duplo – mint kontakt, perzselõ gyomirtó szer – hatékonysága azon alapul, hogy a talaj felületén képzett gyomirtó szer rétege minél tovább épen maradjon. A sérülések felgyorsítják a hatóanyag lebomlását, lerövidítik a szer hatástartamát. Az új Goal duplo zárt gyomirtó szer rétege lassabban bomlik, hatástartama nõ, és hatékonysága javul az olyan késõn csírázó gyomok ellen, mint például a csattanó maszlag, a parlagfû.

 


 

 

A grafikonon a zöld színnel jelzett Goal duplo hatékonysága 50 nap után is jóval felülmúlja a kék színnel jelzett hagyományos Goal hatékonyságát.

 

Az IMI és a SU toleráns hibridek egyre kedveltebbek hazánkban, vetésterülete folyamatosan növekszik. Ez a gyomirtási technológia csak akkor tökéletes, ha alapkezelést alkalmazunk. Hiszen mire az állománykezelésre kerül a sor, addigra a gyomok olyan stádiumba kerülnek, hogy ezek a készítmények nem nyújtanak megfelelõ védelmet ellenük. Ezért ezeknek a napraforgó hibrideknek elengedhetetlen az alapkezelése.Jelenleg az egyik legolcsóbb technológia a Trophy* 1-1,5l/ha + Goal duplo 0,5l/ha alapkezelési technológia alkalmazása. Ennek segítségével csökkentjük a gyomok csírázását és fejlõdését. A késõbb kelõ és ezekre a gyomokra csak részben hatásos alapkezelési technológia segítségével már az állományban használatos szerek tökéletes megoldást nyújtanak. Ennek köszönhetõen a napraforgó táblánk betekarításig gyommentes marad.Az egyszikû gyomok ellen 2009-ben a Perenal* helyett a Paladin* nevû szuperszelektív egyszikû irtót ajánljuk a napraforgó 2 leveles korától sorzáródásig. Dózisa magról kelõ füvek ellen 0,6-0,8 l/ha, rizómás fenyércirok ellen 1 l/ha, tarackbúza ellen 1,5 l/ha.A fent leírtak csak tájékoztató jellegûek!

Felhasználás elõtt kérjük, mindig olvassa el a terméken található címkét!

*a Dow AgroSciences LLC bejegyzett védjegye

Bujdosó Mihály

(06 30) 326-3131

Dow AgroSciences