MENÜ

Átadták a Quadris díjakat

Oldalszám: 12
2014.03.21.

Idén 3 hazai bort tüntettek ki Quadris díjjal hazánk egyik legnagyobb és szakmai körökben legelismertebb borversenyén, az Országos Syngenta Borversenyen. A 366 bor és 152 borász részvétele mellett zajló verseny díjátadó gálájára és az azt megelõzõ Szõlész-borász találkozóra ebben az évben március 12-én Siófokon került sor.

 

Az idei évben 3 kiváló bor nyerte el a Quadris díjat: a Birkás Pincészet 2007-es Elizabeth Cuvée bora, a Takler Pincészet 2006-os Szekszárdi Cuvée bora és a Vivamus Bt. 2000-es Hat Puttonyos Aszú bora vihette haza a megtisztelõ kitüntetést. További 83 bor aranyérmet kapott.

A díjazott borok aránya az elmúlt évekhez képest a magasabb minõség irányába való eltolódást mutatja, amely összességében bíztató jel.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Syngenta által életre hívott verseny ilyen nagy népszerûségnek örvend szakmai körökben. Az esemény színvonalát nemcsak a nevezett borok számának folyamatos emelkedése, hanem a partnerek személyes visszajelzései is alátámasztják. A Syngenta célja, hogy innovatív termékeivel megkönnyítse a szõlészek és borászok munkáját, s az elõállított minõségi magyar borok világpiaci szinten is elfoglalják megérdemelt helyüket.” – mondta el Czigány Tibor a Syngenta ügyvezetõ igazgatója a verseny kapcsán.

A borversenyrõl bõvebben a  www.agronaplo.hu/hirek/2469 -en olvashat.