MENÜ

Az Alltech javaslata: a válság túlélésére kell összpontosítani

Oldalszám:
2014.03.21.

„A válságból való kilábaláshoz nem használhatjuk fel ugyanazokat a stratégiákat, amelyek válságba juttattak minket” – mondta. Dr. Pearse Lyons, az Alltech elnöke a vállalat európai elõadó körútjának egyik legutóbbi eseményén.

 


 

Az Alltech Hungary Kft. a cég idei európai elõadó körútjának budapesti rendezvényét február 16-án tartotta meg az Airport Hotel Budapestben, Vecsésen.

A rendezõk a program címéül „A veszélyzóna elkerülése: válság helyett lehetõség” mottót választották.

Miként lehet a mostani ingatag és változékony helyzetet kezelni? – tették fel a kérdést az Alltech szakértõi. Hogyan változtatható a válság lehetõséggé? Milyen lehetõségek vannak arra, hogy az agrárágazat tevékenysége fenntartható és nyomon követhetõ legyen?Az Alltech európai elõadói körútján többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a cég által felkért elõadók. Ezt tették Magyarországon is. Az Alltech szóban forgó rendezvénysorozata már 22 éve szolgál fórumként az ágazat idõszerû kérdéseivel foglalkozó legkorszerûbb kutatások bemutatásához. Az idei eseménysorozaton olyan módszerekkel foglalkoztak a szakértõk, melyek segítségével az agrárágazat megerõsödve kerülhet ki a jelenlegi gazdasági krízisbõl.A vecsési fórumon az érdeklõdõk beszámolót hallgathattak meg többek között: a mikotoxinok jelentette kihívások új hullámáról, a védekezés lehetséges alternatívájának felvillantásával. Emellett azokról az új lehetõségekrõl is informálódhattak a magyar szakemberek, amelyek az antioxidánsok nutrigenomikai alapjaival vannak szoros kapcsolatban, különös tekintettel az állatok teljesítményének javítására. Továbbá bõvíthették általános közgazdasági ismereteiket is, hiszen a veszélyzóna elkerülése: válság, mint lehetõség címmel hallhattak elemzést.Dr. Pearse Lyons, az Alltech elnöke szerint vannak lehetõségek arra, hogy saját kezünkbe vegyük sorsunk alakítását. Támogatni kell az oktatást, az ágazatot folyamatosan fejleszteni kell a tudósok segítségével, fel kell ismerni a válságkezelés fontosságát, és megfelelõ válságkezelési rendszereket kell létrehozni a válság hatásainak kivédésére, tompítására.

 

http://www.alltech.hu