MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr hibrid Kukorica KWS

A KWS kukoricahibridekkel minden évben jó termést arat

A globális felmelegedés sajnálatos módon hazánkat sem kíméli. Az utóbbi 10 év idõjárását tekintve látható, hogy a hagyományos népi hiedelmek már kevésbé válnak be. Egyre szélsõségesebbek a hõmérsékleti ingadozások, aszályos majd csapadékosabb periódusok váltakoznak egyre szabálytalanabb gyakorisággal.  

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr Biomin szenázs BioStabil

Aktuális döntés: a jó minõségû szenázs ne a véletlen mûve legyen!

A Biomin® BioStabil Plus megnöveli a szenázs értékét Gyakran felvetõdik a kérdés, hogy milyen szárazanyag-tartalmú tömegtakarmányokat készítsünk haszonállataink részére fûfélékbõl és pillangósokból az elsõ, legdúsabb kaszálásból: szenázst vagy szénát? A helyes döntés meghozatalához szeretnénk segítséget nyújtani.  

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr Gép Centora Austro

Az Austro Diesel ambiciózus céljai változatlanok - Koncentrált eladási offenzíva

Az Austro Diesel, a Massey Ferguson (MF) generálimportõre Magyarországon és még négy európai országban folyamatosan növeli piaci részesedését, az MF tipikus erõsségeire, az új termékekre és az oktatási programokra alapozva. Johann Gram, a cég ügyvezetõje az eddigi sikeres stratégiát követve most újabb célokat határozott meg: a gazdasági válság ellenére a kombájnértékesítést két éven belül 150 százalékkal szeretné növelni. Egyebek mellett errõl is beszél az itt olvasható interjúban.  

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr BASF Mezőgazdaság agrodivízió

BASF agrodivízió - kereskedõi partnertalálkozó

A VAM Design Centerben a BASF Hungária Kft. agrodivíziója ez év január végén kereskedõi partnertalálkozót szervezett „Irányok 2009 – Konferencia a partnerségrõl” címmel. A fórum célja az volt, hogy bemutassa a BASF stratégiáját, alternatívákat kínáljon a közös fejlõdésre, valamint innovatív megoldásokat ismertessen a résztvevõkkel, válaszul a jelen gazdasági helyzetre.  

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr Munkagép Gazdálkodó Güttler

Güttler - most már a tavaszi magágykészítésben is

Lassan vége a téli nyugalomnak, és a gazdálkodók már vizsgálják, hogy mikor lehet elkezdeni a tavaszi talajmunkákat. A kedvezõen fagyos és csapadékos tél miatt a kevésbé elmunkált földek is porhanyóssá váltak, a rögök megomlottak. Általában el lehet kezdeni már február végén, március elején a korai vetésû növények magágyának készítését.  

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr Víz sav higiénia

Itatóvíz higiéniájának javítása szerves savakkal

Az utóbbi években, hazánkban is egyre elterjedtebb a monogasztrikus állatok ivóvizének szerves savakkal történõ kezelése, hétköznapi nevén „savanyítása”. Mivel a kezelés következménye a víz alacsonyabb pH-ja, többen is úgy választanak hatóanyagot, dózist, hogy egyedül e hatást mérik, holott a végcél nem minden esetben a „savanyított” víz.  

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr búza vetőmag Kalászos

Kipróbáltam a Geniust

A Prügyi Mg. Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Taktaközben gazdálkodik, elsõsorban Prügy és Taktakenéz határában, mintegy 2500 ha-on, és további 1200 ha szántóterületet integrál. A növényvédelmet Fedor Tamás irányítja.

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr Munkagép Traktor Krone

Mi a bálázásból akarunk megélni

Karácsony elõtt két nappal látogattuk meg Falusi Istvánt Nagyvenyimen. Még nem az ünnepi hangulattól, hanem a munkás emberektõl volt hangos az udvar. Falusi Úr ezt így kommentálja: mivel az idõjárás eddig még kegyes volt hozzánk ezt a néhány napot szántuk a gépek téliesítésére, melyekbõl a legtöbb fedett szín alá kerülhet.  

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr műtrágya LINZER

Milyen nitrogénmûtrágyát válasszunk?

Tavasszal mindig visszatérõ és nagyon lényeges kérdés a gazdálkodók számára a megfelelõ nitrogénmûtrágya kiválasztása. Karbamidot, ammónium-nitrátot, esetleg MAS-t vásároljunk? A megfelelõ döntéshez ismerni kell a mûtrágyák, illetve a saját talajaink tulajdonságait.  

Szakfolyóirat > 2009/03 > Pr Lemken Agro Napló gépek

Vendégségben az Agro Napló a Lemkennél

Az Agro+Mashexpon az Agro Napló a Lemken GmbH&CO.KG-nál vendégeskedett. Szajkó Norbert a Lemken magyarországi értékesítési vezetõje hívta meg az Agro Napló ügyvezetõjét, Zsigmond Ágnest a cég kiállítási standjára. A kötetlen beszélgetésen szóesett egyebek mellett: a Lemken tavalyi gazdasági évének értékelésérõl, az idei újdonságok bemutatásáról, továbbá bemutatkozott Cseke Attila, a Lemken keleti régiójának értékesítési igazgatója. Dirk Hollinderbaumer a Lemken exportértékesítési vezetõje beszélt a cég múlt évben történt fontos eseményeirõl, gazdasági eredményeirõl.