MENÜ

Megérkezetta legújabb GPS-es sorvezetõ az új LandNAV!

Oldalszám: 60
2014.03.24.

Az elmúlt egy év alapján a magyar gazdálkodók számára világossá vált, hogy a jövõ a gazdaságosságban, a termelési költségek csökkentésében, a ráfordítások optimalizálásában van. A Landasin-Agrogazda Kft. felismerve ezt, egy olyan eszközt fejlesztett ki, mellyel jelentõs megtakarításokat érhet el. Az „új LandNAV” használatával jelentõsen csökkentheti – legfõképp – a mûtrágya és növényvédõ szer költségeit. Mindezt egy belépõ árú készülékkel!

 

Az „új LandNAV” a nagy sikerû LandNAV+ sorvezetõ méltó utódja, mely nagyon sok mindenben különbözik az elõdjétõl. Ez a sorvezetõ már a Landasin-Agrogazda Kft. legújabb, saját fejlesztésû készüléke. A fejlesztésénél a következõ két szempont került elõtérbe:

1. Minden funkció bárki számára érthetõ és könnyen áttekinthetõ legyen.

2. Lehetõ legolcsóbb ár kialakítása, ami nem mehet a készülék tudásának a rovására.

 


 Így az „új LandNAV” egy mindennapos használatra tervezett, egyszerûen kezelhetõ, belépõ áru, profi párhuzamos vezetést biztosító navigációs készülék lett.Az „új LandNAV” segítségével a párhuzamos vagy a görbe nyomvonalak egyaránt könnyen bejárhatók. A színes, 11 cm átmérõjû, kontrasztban gazdag kijelzõt a gépjármûvezetõ mindig jól látja. A kijelzõ alsó részén grafikus formában látható a jármû és hozzá tartozó referenciavonal. A felhasználóbarát nagyítási/kicsinyítési funkciónak köszönhetõen tetszõleges méretre lehet beállítani a képernyõt. A „madártávlat” gomb használatával a teljes terület átláthatóvá válik. Lehetõség van 2/3 dimenziós nézetek közti váltásra is.Az „új LandNAV” a korábbi sorvezetõknél már jól megszokott dupla LED-sorral is el lett látva digitális változatban, mely még jobban megkönnyíti a pontos sorvezetést. Az alsó LED-sor a pillanatnyi helyzetet mutatja az ideális referenciavonalhoz képest, míg a felsõ sáv a kormánymozgatás elõrejelzéshez szolgál. A munkavégzés közben a kijelzõrõl mindig leolvasható a pillanatnyi sebesség és az aktuálisan megmûvelt hektárnagyság, a mûholdak száma és a GPS jel erõssége is.A terület körüljárása után a készülék kiszámítja a pontos területnagyságot és megadja a határvonalakat. Ezeket a felmért területeket, ill. a sorvezetésnél keletkezett nyomvonalakat a készülék szinte korlátlan belsõ memóriájába egy tetszõleges névvel el lehet tárolni. Ezeket az eltárolt adatokat a késõbbiekben bármikor visszatölthetjük, így a sorvezetés is egy tetszõleges idõpontban bármikor folytatható. Az adatokat térinformatikai GIS formátumba konvertálhatjuk, az esetleges PC-s utófeldolgozás vagy ellenõrzés céljából.

Hogyan járul hozzá a készülék a költségek csökkentéséhez?• A kevesebb átfedés következtében kevesebb a kijuttatott trágya, ill. vegyszer mennyisége, valamint csökken az üzemanyag-felhasználás, és így növekszik a gazdaság teljesítménye is.

• Nem maradnak ki területek, ami a hozamkieséshez vezetne.

• Lehetõvé teszi a táblák gyorsabb mûvelését a fordulási idõk lerövidítésével.

• Látási viszonyoktól független munkavégzés. Éjszaka, porban, ködben, ill. nagy munkaszélességû gépeknél is használható, valamint akár erõs szélben is.Fejlesztési lehetõségekAgro-Mapper – A mezõgazdasági térképszoftver

Az Agro-Mapper egy grafikai megjelenítõ program. Segítségével az elvégzett munka adatait jeleníthetjük meg, mint például területmérésnél a felmért tábla alakját, területét, talajminta-vételezési helyeket, vagy sorvezetésnél a megtett útvonalat, melybõl a szoftver kiszámolja a megmûvelt területet, az átfedetten kezelt területet és a kihagyott területnagyságot. Az Agro-Mapper szoftverben a tábla alakját átszerkeszthetjük, a távolságmérés funkcióval pedig táblákat tervezhetünk, mérhetünk ki. Lehetõség van üzemi térkép létrehozására is, melyet akár egy Geokódolt MEPAR blokktérképre is ráilleszthetünk, illetve kinyomtathatunk.

EU – autónavigáció

Teljes Európa utca – házszám szintû autó navigációs térképe egy SD kártyán! 44 ország, hasznos pontok, éjszakai mód, hangnavigáció, legrövidebb, leggazdaságosabb útvonal… stb.Ugye Ön is ezt választja? Kevés befektetéssel hosszú távú költségcsökkentés! Kezdje a 2009-es termelési évet az ésszerûség és a gazdaságosság jegyében! Hozza ki a lehetõ legtöbbet gazdaságából!

Bujtás Regina

Landasin-Agrogazda Kft.

www.agrogazda.hu  

[email protected]  

8000 Székesfehérvár, Takarodó u. 2.