MENÜ

AGRO+MASHEXPO 2009

Oldalszám:
2014.03.25.

 

A mezõgazdasági gépek iránti információigény a felhasználói érdeklõdés kielégítésének egyik fontos és legsokoldalúbb eszközei világszerte, és így hazánkban is, a meghatározott idõszakonként megrendezett nemzetközi gépkiállítások és vásárok. Ezeken a nemzetközi gépkiállításokon találkozik a felhasználó a gyártók és forgalmazók legújabb megvalósított fejlesztési és innovációs eredményeikkel. Ugyanakkor a gépkiállítások és vásárok fórumot biztosíthatnak a mezõgazdaság gépesítéséhez kapcsolódó legújabb kutatási eredmények közreadására is. Mindezek érvényesek az idei 2009. január 28–31. között megrendezett AGRO+MASHEXPO 27. Nemzetközi Mezõgazdasági és Mezõgép Kiállításra, ill. a vele párhuzamosan megrendezett Magyar Kert, valamint Szõlészet és Pincészet elnevezésû rendezvényre.

 

Amellett, hogy a rendezvény egyre szélesebb körben ad információt a mezõgazdasági gépesítés újdonságairól és a legújabb innovációs eredményekrõl, pályázat keretében értékeli a legtöbb innovációt, újdonságot tartalmazó gépeket, mûszaki megoldásokat.A díjak értékét emeli, hogy a díjazottak között neves külföldi kiállításon díjazott gépek is szerepelnek, mint pl. az AUSTRO DIESEL standján kiállított és bemutatott MASSEY FERGUSON 8690 LRT nehéz univerzális traktor. A traktor az EIMA bolognai gépkiállításon elnyerte az „Év traktora”, ill. az „Európa legszebb traktora” címet. Mindezek mellett a MASSEY FERGUSON 8690 LRT, mely traktor a 8600 sorozat tagja számos újdonságot tartalmaz. A traktor erõforrása a SISU DIESEL CITIUS 8,4 literes 370 LE/272 kW teljesítményû, közös nyomócsöves, hengerenkénti porlasztóval egybeépített befecskendezõ szivattyús dízel motor. A SISU DIESEL SEC motorok szennyezõanyag-kibocsátása már ma is megfelel a TIER III. elõírásoknak, már a 2014-ben érvényes elõírásokat is teljesíti amellett, hogy 3-5% üzemanyag megtakarítást eredményez. A korszerû motor alkalmazása mellett egyéb új konstrukciós megoldások is jellemzõek a traktorra, automata kormányzás, Dyna-VT fokozatmentes váltó, mellsõtengely rugózás és négypontos felfüggesztésû vezetõfülke.

A MASSEY FERGUSON 8600 EXELLENCE sorozat tagjai alkalmasak az ATO GUIDE mûholdas navigációs rendszerrel való kommunikációra. Emellett a standon kiállított MASSEY FERGUSON 2100 szögletes nagybála-készítõ gépcsalád tagja is elismerésben részesült.

 


 

Ugyancsak „INNOVÁCIÓS DÍJ”-ban részesült az AXIÁL Kft. által kiállított CLAAS XERION 3800 TRAC, mely a XERION sorozat legnagyobb, 370 LE-s motorteljesítményû tagja. A XERION család TRAC rendszerû alvázas konstrukciója kombinált munkagépkapcsolatok kialakítását teszi lehetõvé. Az alvázhoz kapcsolódó mellsõ- és hátsó hidak kerekei egymástól független, 6-féle kormányzási lehetõséget biztosítanak. A XERION 3800 fokozatmentes hajtómûve – az ismert változatokhoz képest – rendkívüli hatásfokkal dolgozik, a gép kedvezõ tömegeloszlása pedig a kedvezõ vontatási teljesítményben mutatkozik meg. Az újszerû traktorkonstrukciót korszerû hidraulikavezérlés, CIBIS II fedélzeti computer és szoftverei, valamint GPS Pilot kormányzás jellemzi.

 


 

Örvendetes, hogy az „INNOVÁCIÓS DÍJ” díjazottjai között hazai termék is szerepel. Az enyingi FERTILIA Kft. által kifejlesztett GRAMIX NPK helyspecifikus összeállítású mûtrágya innováció, illetve újdonság tartalma abban van. hogy a termõhelyi adottságoknak, a termõhelyi igényeknek – ebbe beleértendõ a tervezett hozam nagysága is – megfelelõ összetételû NKP hatóanyagú mikroelemeket is tartalmazó komplex mûtrágya, melynek minõségét számítógéppel vezérelt gyártási folyamat biztosítja.

Amely termékek nem kerülhettek be az „INNOVÁCIÓS DÍJ és KÜLÖN DÍJ” kategóriába jelentõs mértékû újdonságtartalommal, innovációval rendelkeznek, elismerésben részesültek.

Az elismerésben részesült termékek közül az IKR Zrt. standján kiállított NEW HOLLAND T-4000 traktorcsalád tagjai korszerû ültetvénytraktor konstrukciók, melyek TIER III-as motorokkal, sokfokozatú váltóval vannak szerelve, geometriai méreteik jól illeszkednek az ültetvények sortávolságához, különös elõnye a nagy mellsõ kerék alákormányozhatóság, vagyis a kis fordulási helyszükséglet. Az IKR Zrt. standján kiállított KUHN MAXIMA 6 G 11 szemenkéntvetõ gép is elismerésben részesült az F3 energiatakarékos szemestermény-szárító adapterrel együtt.

 


 

A PETKUS 2500-14 DU/AB korszerû Simens Tuck Panel elektronikus vezérlésû szárító a MEPET Kft. standján került bemutatásra. A szárító szabályozása során a szárító valamennyi fázisa pontosan ellenõrizhetõ.A precíziós gazdálkodás pontos tápanyag-kijuttatását teszi lehetõvé a BOGBALLE „ZURF” precíziós szabályzó berendezés, mely a SZEGÁNA Kft. standján volt látható.

 


 

Elismerésben részesült a talajmûvelõ gépek közül. A VOGEL & NOOT Mezõgépgyár Kft. által kifejlesztett toldható gerendelyû és négyféle fogásszélességre beállítható, nagy gerendely magasságú, a szármaradványok hatékony bedolgozására is alkalmas C Plus XS-Pro 1150/4+1 váltvaforgató eke is.

 


 

Terjedelmi korlátok miatt az ismertetõnk nem lehetett teljes körû, de a kiállított gépekrõl szóló átfogó anyagot megtekinthetik a www.agronaplo.hu/kiallitasok oldalon.Dr. Kelemen Zsolt

MGI – Gödöllõ