MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2009/01 > Tudósítás állat WELANIMAL állattenyésztők

Az állatjólét, a környezet és az élelmiszer-elõállítás közötti kölcsönhatások új megközelítése

Az intenzív állattartás a termelés fokozását tartja szem elõtt, kiszakítva az állatokat természetes környezetükbõl. Tudományosan bizonyított, hogy ez jelentõs stresszor az állatok számára, és hátrányosan befolyásolhatja nem csak az állatok jólléti állapotát, hanem csökkentheti az állati eredetû élelmiszerek minõségét is. Napjainkban a fogyasztók az élelmiszerbiztonság és a nyomon követhetõség kívánalma mellett megkövetelik, hogy az állattenyésztés versenyképes és humánus legyen.  

Szakfolyóirat > 2009/01 > Tudósítás Biomin Hozam hozamfokozás

BIOMIN - hozamfokozás természetes anyagokkal

Rendszeres szakmai tájékoztatók A BIOMIN fórum rendszeres esemény lesz a jövõben évente két alkalommal szeretnénk megrendezni, ahol különbözõ, az állattartókat különösen érdeklõ és érintõ témákról esik majd szó – tájékoztatta az Agro Naplót Dr. Jakab Gábor, a BIOMIN Takarmányozási Kft. vezetõje, a társaság néhány héttel ezelõtt, Visegrádon megtartott jubileumi szakmai rendezvényén. A fórum apropója az volt, hogy a cég 2008-ban ünnepelte 25 éves fennállását.  

Szakfolyóirat > 2009/01 > Tudósítás hibrid telep

Lajoskomáromi Gyõzelem Kft.- Lehet ezt így is csinálni.

Az elhivatottságnak, szakmai tudásnak van eredménye? Szerintünk igen. A lajoskomáromi sertéstelep ennek kiváló példája. A kft. vezetõi amerikai mintára, kellõ elhivatottsággal a sertéstenyésztés iránt a 2000-es évben átépítették és 1000 kocás sertésteleppé varázsolták a korábbi kombinátot, amelynek azóta eltelt életútja példa értékû. Mára Magyarország egyik legjobb sertéstelepévé nõtte ki magát.  

Szakfolyóirat > 2009/01 > Tudósítás Konferencia vetőmag GMO

Nemzetközi vetõmag konferencia Siófokon

A Közép-Kelet-Európai Vetõmag Hálózat (EESNET) 8. konferenciáját november 16–18. között a Vetõmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) rendezte meg Siófokon. A konferencián 26 országból 280 résztvevõ volt jelen. Az idei esemény kiemelt témája a „Vetõmag-minõsítési rendszerek az EESNET országokban (és további lehetséges harmonizációjuk)”. A kétnapos rendezvény elsõ napján a szakma jeles képviselõi tartottak színvonalas elõadásokat, többek között Ertseyné Dr. Peregi Katalin (ISTA elnök), Garlich von Essen (ESA fõtitkár), Marcel Bruins (ISF fõtitkár), valamint a nemzeti vetõmag szövetségek képviselõi. A második napon szabad üzletkötési lehetõséget biztosítottak a vetõmagos szakemberek részére.  

Szakfolyóirat > 2009/01 > Tudósítás vetőmag Pioneer piac

Pioneer - sikeres volt a 2008-as esztendõ

„Technológia, mellyel sikert arat” Sikeresnek ítélte a Pioneer 2008-as magyarországi üzleti tevékenységét Sövény Andor, a Pioneer Hi-Bred Zrt. vezérigazgatója – aki egyben az amerikai cég kelet-európai vezetõje – a múlt év december elején, a Pioneer hazai érdekeltségeinek budaörsi székhelyén tartott sajtóbeszélgetésen, amelyen részt vett az Agro Napló ügyvezetõje is.