MENÜ

A SAATEN-UNION a Dow AgroSciences új kukorica forgalmazó partnere

Oldalszám: 36-37
2014.03.25.

Miután a Dow AgroSciences vált a Südwestsaat GbR tulajdonosává, a Saaten-Union és a Dow AgroSciences most nyilvánosságra hozta a felek együttmûködési megállapodását a kukorica vetõmag forgalmazás területén is. A Saaten-Union számára ezáltal olyan széles genetikai háttér válik hozzáférhetõvé, mely biztosítja, hogy a jövõ piaci kihívásaira még kedvezõbb helyzetbõl tudjon készülni.

 

 „A Saaten-Union célja, hogy 2020-ig Európa vezetõ vetõmagvállalatai közé tartozzon” mondta Marcus Iken ügyvezetõ. „A gabonafélék, az olajos- és fehérje-, valamint köztesnövények piacán már jó alapokról tekinthetünk a jövõ felé. A Dow AgroSciences-szel kötött megállapodásnak köszönhetõen tovább optimalizálódik a Saaten-Union kukoricahibrid portfóliója. Amellett, hogy rendkívül széles genetikai források válnak számunkra hozzáférhetõvé, a legújabb, jövõbe mutató technológiákkal is megjelenhetünk a jövõ piacain.”A Saaten-Union a kukorica európai piacán olyan innovatív új hibridekkel kívánja növelni piacrészesedését, melyek nagyobb termõképességgel, jobb stressztûréssel, a kártevõkkel szembeni jobb rezisztenciával, valamint magasabb emészthetõséggel rendelkeznek. A Saaten-Union kukoricanemesítése korábban a Südwestsaat GbR keretein belül folyt. A Dow AgroSciences akvizíciója által a SAATEN-UNION számára könnyebben hozzáférhetõvé válnak a világszínvonalú genetikai források. Az eddigi kiváló eredményeknek köszönhetõen a Dow AgroSciences tovább folytatja a beruházásokat a Südwestsaat technológiai projektjeibe, így pl. a kukoricabogárral szemben természetes rezisztenciával rendelkezõ hibridek elõállításába.A SAATEN-UNION lesz az elsõ számú európai forgalmazója minden korábbi Südwestsaat és jövõbeni Dow AgroSciences kukoricahibridnek.„A SAATEN-UNION kitûnõ hírneve és jól kiépített európai értékesítési hálózata a legfõbb indokai stratégiai együttmûködésünknek” mondta Zoë Henderson a Dow AgroSciences Seeds, Traits, Oils & New Businesses üzletágak európai vezetõje.

 

***

SAATEN-UNION GmbH

A Saaten-Union hét leányvállalatával erõteljesen növekvõ európai vetõmagvállalat, mely a szántóföldi fajok széles fajtakínálatával rendelkezik. A vállalatcsoport Európa-szerte mintegy 780 munkatársat foglalkoztat, a 2007/2008-as gazdasági évben árbevétele meghaladta a 175 millió €-t .

www.saaten-union.de  Dow AgroSciences LLC

A Dow AgroSciences a növényvédelem, vetõmag és biotechnológiai termékek piacán piacvezetõk közé tartozó Dow Chemical Company (USA, Indiana) hat üzletágának egyike. A vállalatcsoport világszerte 50 országban közel 5000 munkatársat foglalkoztat, éves árbevétele eléri a 3,8 milliárd US$-t

www.dowagro.com