MENÜ

Sajtóközlemény

Oldalszám:
2014.03.27.

A Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. ezúton közli a magyar kukoricatermelõkkel, a kukoricatermesztés minden szereplõjével, hogy a Magyar Kukorica Klub Top 20 2008. évi kísérleti eredményeit nem fogadja el.

 

A Top 20 kukoricakísérletek eredményei, a hibridek által elfoglalt pozíciók, azok sorrendje és a hibridek termésében megjelenített különbségek ellentétesek a magyar kukoricatermesztés gyakorlatában valamint más kísérleti rendszerekben (kereskedõk, nagy termelõk, Pioneer ISO minõsítésû kísérleti rendszer) tapasztaltakkal.

Ezúton hozzuk nyilvánosságra azt is, hogy miután többszöri próbálkozásunk után sem kaptunk a 2007. évi Top 20 kísérletekben tapasztalt anomáliákra választ, a Pioneer nem járult hozzá hibridjeinek sem a Top 20 2008. évi kísérleteiben való teszteléséhez, sem bárminemû, a hibridekkel kapcsolatos publikációhoz. A kísérletekhez vetõmagot nem biztosított.

A 2007. évi és az idei tapasztalatok alapján a Pioneer azt javasolja a magyar kukoricatermelõknek, hogy több kísérleti rendszer (MgSzH, kereskedõk, nagy termelõk által beállított és publikált kísérletek) eredményei alapján döntsék el jövõ évi hibridválasztásukat. A kétség kívül legfontosabb saját termelési tapasztalat mellett akkor lehet a hibridválasztás sikerében igazán bízni, ha a választott hibrid pozícióját több kísérleti rendszer eredménye alátámasztja.

Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.