MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2008/10-11 > Pr Kukorica Pioneer termésstabilitás

Biztonság, termésstabilitás a kukoricatermesztésben = Pioneer

A 2007-es szélsõségesen aszályos év után bizakodhattunk, talán 2008 jobb évjárat lesz a kukoricák számára. A tavaszi, nyár eleji idõjárás csapadékeloszlása jobb is volt az egy évvel korábbinál, és egészen július végéig sokan még rekordterméseket vártak. Augusztusban azonban a szemkitelítõdés idõszakában bekövetkezett hõstressz és csapadékmentes idõszak rányomta a bélyegét a várható termésekre.      

Szakfolyóirat > 2008/10-11 > Pr Verseny Traktor Gazdálkodók

Fiatal pályázatot nyert gazdálkodók

A Contstar Hungary Kft., mint a magyar mezõgazdaság egyik kiemelkedõ gépkereskedelmi cégeként és SAME traktorok egyedüli magyar márkaképviselõjeként a vevõi megelégedettséget tartjuk mindenekelõtt szem elõtt. Gondosan alakítottuk ki termékkínálatunkat, hogy a legjobb minõséget a legjobb ár-érték aránnyal tudjuk ötvözni. Bõséges modellválasztékot biztosítunk ügyfeleink egyedi igényeinek kielégítésére.  

Szakfolyóirat > 2008/10-11 > Pr hibrid Kukorica vetőmag

Fókuszban a termelõk igényeinek kielégítése

A Pioneer márka stabilitásának titka A 2007-es rendkívüli aszály után idén minden tekintetben jobb évet fog zárni a magyar mezõgazdaság. Repcébõl, napraforgóból kiváló terméseket takarítottak be a gazdák, és kukoricából is átlagot meghaladó eredmények várhatóak. Igaz, a kukoricák július végi állapota rekordot ígért, azonban az augusztusi száraz, meleg periódus valószínûleg csökkentett a termésen. A végsõ eredmény kialakulásában nagy szerepe lesz annak, hogy az egyes hibridek hogyan reagáltak a szemkitelítõdéskor jött melegre.

Szakfolyóirat > 2008/10-11 > Pr sertés Biomin koca

Fordítsunk kellõ figyelmet kocáink termelékenységére!

Biomin® pHD – csökkent, hogy növeljen A világpiacon a sertéstakarmányok ára nõ. Nem csak a tej eredetû melléktermékeké, de a kukorica ára is. Az alapanyagárak nagymértékben befolyásolják a termelés nyereségességét. Mivel az árakat nem tudjuk befolyásolni, ezért a jövõben a figyelmet a termelékenységre kell fordítani. Ez azt jelenti, hogy növelni kell a kocánkénti választott malacok számát évente, mivel már almonként fél malac is nagy jelentõséggel bír hosszú távon. Minden visszaivarzó koca és halvaszületett, vagy elhullott malac nagymértékben csökkenti a sertéstartás eredményességét.

Szakfolyóirat > 2008/10-11 > Pr gabona STELA gabonaszárítás

Gabonaszárítás egyszerûen és gazdaságosan UNIVERSAL 25 áttelepíthetõ gabonaszárítóval

Idén tavasszal lezajlott a Bábolna szárítók cseréjével, illetve új szárítók létrehozásával kapcsolatos pályázatok leadása. A komoly vásárlási szándékot mutató gazdák, vállalkozások és társaságok már letették a voksot egy-egy szárítótípus mellett, most mindenki a pályázati eredmények megjelenését várja.  

Szakfolyóirat > 2008/10-11 > Pr Gazdálkodók mezõgazdasági AVHA

Kezességvállalás kérhetõ az agrárprojektek finanszírozásához

Hitel-, bankgarancia-, lízing- és faktoring szerzõdésekhez nyújtott kezességvállalás – ez az, amit kínál ügyfeleinek az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA). Minderre azért van nagy szükség, mert a tapasztalatok szerint az agrárium kis- és középvállalkozásai nehezen tartanak lépést a multinacionális cégekkel, s esetükben általános probléma, hogy nincs elegendõ fedezetük a hiteligényléshez. Az agráriumban szembe kell nézni a szezonalitással is, ami miatt a költségek és a bevételek év közben változnak, ezzel likviditási problémát okozva.      

Szakfolyóirat > 2008/10-11 > Pr Dow AgroSciences Taltos acat

Kipróbáltam a Taltost

Harta mellett, Állampusztán található Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb gazdasága, a 3676 hektáros Állampusztai Mezõgazdasági és Kereskedelmi Kft. Schneider János évtizedek óta irányítja a cég növényvédelmi munkálatait, jól ismeri a szántóföldi növények gyomirtásának helyi jellegzetességeit.        

Szakfolyóirat > 2008/10-11 > Pr Kukorica tartósítás erjesztés

Kukorica erjesztéssel és/vagy konzerválással történõ tartósítása

A szemes kukorica biztonságos tárolása és további raktárkapacitás szabaddá tétele az idei évben a várható nagyobb hozamok miatt különösen fontos. A termények biztonságos tárolását a szárítás mellett (vagy helyett) megoldhatjuk szerves sav kombinációkkal történõ aerob tartósítással, illetve hangyasav alapú készítmény segítségével történõ erjesztéssel egyaránt.