MENÜ

Új Schäffer 9300 szériájú

Oldalszám: 96
2014.04.08.

teleszkópos rakodó „SCV“ kabinnal

 

 

Nagyobb teljesítményt és kényelmet nyújtanak a hosszú munkanapokra az új 9310 T és 9330 T törzscsuklós teleszkópos rakodók a Schäffertõl. A rakodók a homlokrakodók kényelmét és jó kilátását egyesítik egy teleszkópos rakodó emelési magasságával és hatótávjával különlegesen professzionális módon.

 

A vezetõ teljes kényelmet élvez az ergonomikusan kialakított, középen elhelyezett „SCV” (Silence / Comfort / View – Csend / Komfort / Kilátás) kabinban. A nagyvonalúan üvegezett kabinból a kilátás minden oldalra példaértékû. Az elsõ ablak egészen a tetõbe nyúlik. Az egyébként szokásos kereszttartó nélkül a kilátás felfelé is ideális. Így a vezetõ optimálisan kihasználhatja a Schäffer rakodó képességeit, ezáltal biztonságosan és hatékonyan dolgozik. A kormányoszlop magasságában és dõlésszögében is állítható. A nagy kabinban mindenfelé praktikus rakodóhelyek találhatók. Minden hidraulikus funkció joystikkal irányítható. Elõszabályozott szelepek finoman adagolhatóan, késlekedés nélkül hajtják végre a legkisebb mozgásokat is. A kartámasz, a joystick és az ülés egy egységet képeznek. A jobb kéz bólogató, bizonytalan mozgása mára a múlté. Az új kabinforma rendkívül alacsony zajterhelést biztosít a vezetõnek. Ehhez hozzájárul a dízelmotor javított zajvédõ burkolata is. A meghajtást új generációjú vízhûtéses Deutz motorok biztosítják 75 kW (102 LE), ill. 95 kW (130 LE) teljesítménnyel, amelyek 3-as környezetvédelmi besorolásúak. A fokozatmentes hidrosztatikus meghajtás remekül adagolhatóan adja le vég nélküli tolóerejét. Miután a hajtáslánc elemei tökéletesen össze vannak hangolva, a takarékosan adagolt üzemanyag hatékonyan alakul teljesítménnyé.

Mindkét új teleszkópos rakodó maximális emelési magassága 5,25 m. A teleszkópos kar Ferro-Form kompozit anyaga elnyûhetetlen. A munkaeszköz munkahengere védett helyen, a teleszkópos karban található. Mint minden Schäffer teleszkópos rakodó, a 9310 T és 9330 T is lengõ felfüggesztésû hátsó tengellyel vannak felszerelve. Ez nagy elõnyt jelent a terepjáró képességben és felmarkolásnál, a jármû teljes súlya a kanálra kerül. 3,2 t-val a felbillentési tömeg szintén nagyon jó érték. Az új Schäffer teleszkópos rakodó teljes súlya 6,0, ill. 6,6 t. A munkaeszközök és kiegészítõ felszerelések széles választéka teszi teljessé a kínálatot.

 

Kapcsolat:

Schäffer Maschinenfabrik GmbH, Erwitte/Westfalen; Bõhm Róbert,

Tel.: 30/611-5602; www.schaeffer-lader.de