MENÜ

Partnera mezõgazdaságban

Oldalszám: 95
2014.04.08.

A német Fliegl-csoport több évtizede van jelen a mezõgazdasági eszközök piacán.

Magyarországon, az eltelt idõszak alatt a folyamatos fejlesztéseknek, az átgondolt piacpolitikának, a partnerek iránti elkötelezettségének köszönhetõen a Fliegl az egyik legjobban csengõ név lett a mezõgazdaságban tevékenykedõk körében. Termékeinket a széles körû felhasználási lehetõségek, az erõs, pontos kivitelezés és a nagyfokú megbízhatóság jellemzi. Termékpalettánkon megtalálhatóak különbözõ mezõgazdasági pótkocsik 2–24 tonnáig, letolókocsik, átrakókocsik, univerzális keverõgépek, tartálykocsik, átrakó csigák, alkatrészek, adapterek.

A billentõs pótkocsik piacán egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek a Fliegl termékek, így évek óta piacvezetõ szerepet töltenek be Magyarországon. Kínált termékeink széles skálán mozognak, legyen szó méretrõl vagy akár kivitelezésrõl. A legkisebb 2 tonnástól a 24 tonna össztömegû szállító pótkocsiig minden igényhez megfelelõ megoldást tudunk nyújtani, valamint számos kiegészítõ lehetõséggel növelhetjük pótkocsija használhatóságát és ezzel együtt a termelékenységét.

A Fliegl ASW letolókocsi alkalmas lucerna vagy kukorica silózásához, burgonyához, nagy térfogatú áruk szállításához, – letoló ereje számára nincsenek határok.

A letolókocsi egy olyan szállító jármû, amely a legtöbb feladatot jobban végzi el, mint egy hagyományos billencs. Stabilabb, és segítségével az alacsonyabb belmagasságú épületekben is megvalósítható a lerakodás, valamint a kiürítést adagolni is lehet. Az egyedi szóróberendezés felszerelésével a kocsi percek alatt trágyaszóróvá alakítható, mely akár 20 méterre is képes teríteni, valamint minden anyagra rugalmasan alkalmazható.

Napjainkban egyre népszerûbbek a kombájn és tehergépkocsi között ingázó átrakó kocsik, más néven kiközelítõ kocsik. Az átrakó kocsi segítségével a kombájn megállás nélkül arathat, és ezzel sok idõt lehet megspórolni, valamint megkíméli a talajt, fõleg csapadékos idõjárásnál. A Fliegl ULW tartályának feneke kúpos kialakítású, alján csiga szállítja a szemet a kihordócsigához, melyet TLT-rõl hajthatunk meg. A kihordócsiga földtõl mért magassága 4,3–4,4 méter, így a magas teherautókra is gond nélkül át tudja rakni a teknõ tartalmát.

A magas színvonalnak és az állandó fejlesztéseknek köszönhetõen a Fliegl forradalmasította a hígtrágya-kijuttatás technológiáját. Kínálatunkban szereplõ szippantós tartálykocsikkal ezt a feladatot rugalmasan, gazdaságosan oldhatjuk meg. A választék itt is széles, 3–25 m3-ig, így mindenféle erõgéphez optimális tartálynagyság rendelhetõ. Ha csak a fõbb típusokat nézzük, akkor is kb. 60 tartálykocsi és hozzá kb. 20 terítõegység áll vevõink rendelkezésére. A felszereltség gondos megválasztásával, speciális feladatokra is alkalmassá tehetjük tartálykocsinkat, pl. a saválló belsõ festés, a belsõ keverõ, a különbözõ kijuttató egységek mind a kocsi felhasználási körét bõvíti.

A pótkocsik mellett számos kiegészítõ termékkel tudjuk kiszolgálni az érdeklõdõket, legyen szó például az univerzális keverõgéprõl, gödörfúróról, seprõgéprõl, átrakó csigáról vagy éppen a bálázásnál nagy segítséget nyújtó bálafogóról, villáról és a szállítására kialakított pótkocsiról.