MENÜ

Valtra T171 és T191 modellek õszi akcióban

Oldalszám: 80
2014.04.09.

Valmet tulajdonosok körében igen közkedvelt traktornak számítanak a Valmet 8550 és 8750 típusok (160 és 180 LE).

A Valtra folyamatos fejlesztõmunkája révén jelenleg a Valtra T171 és T191-es modelleket tekinthetjük a „régi” kockaorrú traktorok mai megfelelõinek. Mik azok a fejlesztések, amiket a jelenlegi nagy Valtrákban újdonságként találunk?



Elmondható, hogy a Valtra Kutatás-Fejlesztési Osztály ugyan nem nagy léptékû fejlesztéseket végez, viszont a már szántóföldi tapasztalatokkal, teszteken keresztülesett modelleket folyamatosan, lépésrõl lépésre haladva fejlesztik. Így érik el azt, hogy a fejlesztés folyamán a gyerekbetegségek és konstrukciós hibák esélyét minimálisra csökkentik, az esetleges meglévõ problémákat orvosolni tudják.

A 171-es és 191-es típusok felépítésüket a nagy hírû elõdjeiktõl örökölték. Megmaradt a hosszú tengelytáv, a motor tömege a mellsõ tengelyen van. Igen fontos ez akkor, amikor munkagépet üzemeltetünk, hiszen a munkagép által keltett erõket a mellsõ tengelyen található tömeg egyenlíti ki. A talajmunkák során a Valtra T „szinte beledugja az orrát a földbe”. Minden 100 LE-nél nagyobb teljesítményû Valtrában már Common Rail technológiás, hengerenként 4 szelepes motort találunk, melyek alacsony fordulatszám mellett is magas nyomatékot és kedvezõ üzemeltetési feltételeket biztosítanak. A 193 és 211 lóerõs modell hosszú löketû 7,4 literes SisuDiesel erõforrása más traktormárkákban is megtalálható egészen 240 LE-ig. Megtartották a speciális hüvelymegtámasztási rendszert, mely eredménye az alacsony motorolaj és üzemanyag-fogyasztás.

A sebességváltó konstrukció megtartása mellett megerõsítették azt. A megnövekedett igénybevételnek megfelelõen az emelõmûvet és a hátsó lehajtásokat is erõsebb komponensekbõl építették.

A kezelõszervek a T HiTech traktorok esetében szinte teljes mértékben a 8000-es szériában találhatóak, használatuk egyszerûségükbõl és könnyen tanulhatóságukból fakadóan nem jelent gondot senki számára. A 2007 év végén bemutatott intelligens Advance modellek TractorTermináljáról könnyen vezérelhetjük munkagépünk mûködését, kérdezhetjük le elvégzett munkánk adatait. Például megkaphatjuk a pillanatnyi és átlagfogyasztást órára vagy hektárra vetítve, területteljesítményünket pontosan lekérdezhetjük. A traktor külsõ megjelenését átalakították.

Újdonságként növelték a vezetõi kom-

fortot. A fülke már 70 dB zajszintû, köszönhetõen a vastag üvegezésnek, a kiváló elsõ zajszigetelésnek valamint abból fakadóan, hogy a motor a fülkétõl messze elöl helyezkedik el. A laposabb motorház kialakítás miatt igen jó a kilátás a mellsõ részre.

A továbbfejlesztett mellsõ híd rugózás verhetetlen utazási komfortot ad a rossz utakon akár 50 km-es sebességnél is.

Nagy teherbírású teherautó pótkocsiknál találkozhatunk hasonló légrugó + hidraulikus lengéscsillapító kombinációval. Ennél a megoldásnál a komfort mellett a hosszú távú problémamentes mûködést helyezték elõtérbe. E rendszer szinte gondozásmentes, nagy teherbírású és hosszú élettartamú alkatrészekbõl épül fel, a kopó részek számának minimalizálása mellett.

A Valtra minõség filozófia alaptétele szerint minden egyes alkatrészt, majd összeállított részegységet (pl. sebességváltót) és az összeszerelési folyamat végén minden elkészült traktort minõségellenõrzésnek vetnek alá. Az alvázszám szerint visszakereshetõ a gyártás idõpontja, ez alapján azoknak a munkásoknak a névsora akik akkor mûszakban voltak. A motoron megtalálható az összeszerelõ szerelõ neve. A gyár munkásai büszkék munkájukra, személyes garanciát vállalnak elvégzett munkájuk minõségére.

 

 


 


 





A Valtra T171 és T191 modellek akciós áron, a készlet erejéig!

 

www.valkon.hu

www.valtratraktor.hu