MENÜ

Nagyszilárdságú acélok komplex szolgáltatással

Oldalszám: 42
2014.04.11.

Számos új lehetõséget nyitott meg a tervezõmérnökök számára a különleges minõségû, nagy szilárdságú acélok alkalmazása, amelyek elterjedése nagyfokú technológiai elõrelépést jelent a gépgyártásban.

 

 

Ezek az acélalapanyagok egyszerre rendelkeznek nagy szilárdsággal és jó kopásállósággal, amely tulajdonságok a magas felületi minõséggel, a jó megmunkálhatósággal és a mérettûréssel kombinálva számtalan elõnyt garantálnak mind az elõkészítõ fázisban, mind a felhasználás során.

E nagy szilárdságú acélok jellemzõ felhasználási területe a gépgyártás, ahol fontos, hogy az acél ne csak erõs és/vagy kopásálló, de megfelelõ felületi minõségû is legyen, vonzó megjelenést kölcsönözve a végterméknek.

Az erõs és kis szerkezetsúlyú acélok felhasználhatók a teherautók emelvényének könnyítésére, a munkagépek gémjének tartósabbá tételéhez, valamint a háztartási eszközök élettartamának meghosszabbításához is. Különleges acélokat használnak például a szállító berendezések emelvényeiben és tartószerkezetében, az emelõ szerkezetekben (pl. teleszkópos gémeknél), gépkocsi alkatrészekben, szerkezetépítési anyagokban, környezetvédelmi és újrahasznosító berendezésben (zúzógépekben és bálázókban) valamint bányászati berendezésekben is.Évi 200000 tonna kapacitás

Ilyen különleges acél alapanyagok elõállítása a gyártók részérõl hosszú távú fejlesztésekkel és nagy volumenû beruházásokkal oldható meg. A nagy erejû acélok pedig különösen sok mûszaki és kohászati fejlesztési munkát igényelnek, mielõtt a végtermékek elõállítása megtörténik. A növekvõ vevõi igények magas szintû kiszolgálása a termékfejlesztésre és technológiára való folyamatos összpontosítást követelnek.

A Ruukki által is alkalmazott finomszemcsés melegen-hengerlési eljárás új lehetõségeket teremtett a különleges minõségû acélfajták gyártásában.

A nemrégiben vásárolt melegen hengerelt lemez-gyártósorral a Ruukki célja, hogy tovább növelhesse különleges termékei szállítási kapacitásait az igényes ipari felhasználók irányában.

A közel 23 millió eurós befektetéssel a gyártósor teljesítõképessége évi kb.

200 000 tonna, ami 60 000 teherautó felépítmény vagy 150 000 exkavátor markoló kanál acéligényének felel meg.

„A különleges minõségû termékek esetén a legfontosabb elvárás, hogy a vevõknek sokkal többet nyújtson, mint egy hasonló, átlagos termék.” – foglalja össze a különleges acélok iránti követelményeket Olavi Huhtala, a Ruukki Metals elnöke. A vevõkkel való együttmûködés sarokpontjai a nyújtott logisztikai szolgáltatások és a megbízhatóság.

Egy „Ruukki termék” mindig több, mint klasszikus értelemben vett termék, magába foglalja a hozzá szervesen tartozó szolgáltatásokat is: a logisztikai vagy a raktározási megoldást, mûszaki szaktanácsadást és a know-how-t is.

 


 

Ruukki Hungary Kft. 2051 Biatorbágy, Vendel park, Erdõalja utca 1.

Tel.: +36 23 814 700 Fax: +36 23 814 780