MENÜ

A Kemira GrowHow új neve: YARA

Oldalszám: 8
2014.04.14.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Yara International ASA Kemira GrowHow teljes egészét érintõ felvásárlását.

A Kemira GrowHow neve a történelem homályába vész, az új vállalatnév Yara névre változott. Nyáron már a Yara név lesz látható a termékcímkéken is. A Kemira GrowHow Kft. neve Yara Hungária Kft-re változott, megõrizve az erõs piaci jelenlétet és a megszokott magas szakmai színvonalat – mondta sajtó tájékoztatójában Zajácz István a Yara Hungária Kft. üzletág igazgatója.

A vállalat központja Osloban van, a termékeket pedig az összes kontinens több, mint 120 országában értékesítik. A Yara vezetõ vegyipari vállalat, amely energiából, ásványokból és a levegõ nitrogénjébõl a gazdálkodók és ipari felhasználók számára nélkülözhetetlen termékeket állít elõ. Világszerte 9000 munkatársa nagyszerû változatosságot és tehetségeket jelent, ami lehetõvé teszi, hogy a Yara megerõsítse pozícióját, és vezetõ partner maradjon a tápanyag-utánpótlás terén.

Az egyesülés a két vállalat erõsségeinek összeolvadását jelenti. A Kemira GrowHow foszfát- és a Yara nitrogénipari tevékenysége együtt szilárd alapot képeznek a jövõre nézve, és a vállalatot a globális mûtrágyapiac vezetõ résztvevõjévé avatják. Ez az együttmûködés garantálja az európai mûtrágyaipar jövõjét, így jótékony hatással van az Európai Unió teljes élelmiszeriparának versenyképességére és minõségére.