MENÜ

Új erõforrások nyomában

Oldalszám: 43
2014.04.14.

A Jinma traktorokról és munkagépeikrõl a Hanki-Ker Kft.-tõl

 

 

A makói székhelyû Hanki-Ker Kft. mára a térség meghatározó mezõgazdasági gép- és alkatrész vállalkozásává nõtte ki magát, mely az általa forgalmazott gépek szervizelését, és garanciális ellátását is magáénak tekinti.

A Hanki-Ker Kft. a Jinma traktorok forgalmazásával a kisgazdák és a Feng Shou traktorok kikopott öreg szériáit lecserélni szándékozó tulajdonosait kívánja megcélozni az új érdeklõdõk mellett. A Feng Shou traktorokhoz képest az új megjelenési formában, esztétikus és megbízható traktorok tekintetében sok gazdát vonz. A traktorokat tekintve széles palettával vagyunk jelen a magyar piacon, melyben megtalálható a 18 LE-tõl egészen 45 LE-s szériáig, melyek közül 35 LE-tõl fülkés kivitel is elérhetõ. A traktorba beülve végtelen egyszerûség veszi körül a vele dolgozót, mely kézre álló karokkal, kapcsolókkal, szervo kormánnyal biztosítja a könnyû kezelést.

A magyarországi kezdeti tapasztalatok tekintetében a legkedveltebb gépkategória Jinma 254-4WD és a Jinma 354-4WD széria. Ezen típusok fülke nélküli kivitelben a kis kertészetek, fólia alatt végzett munkálatok, családi gazdaságok, erdészetek tekintetében a legnépszerûbbek. A felszereltségét tekintve a kisgépeken megtalálható az összkerékhajtás mely megosztva 2 és 4 kerék között kapcsolható, a hátsó differenciálzár, 1 kihelyezett hidraulika kör csatlakozás, kézigáz, egyenes elsõ híd, 540/1000 TLT hajtás kapcsolási lehetõség, szabványos 3. pont függesztõ szerkezet, alsó húzó, orrsúlyok melyek a teljes funkcionalitáson és sokrétûségen túl a kényelmet is magában hordozzák. Erõforrást tekintve egy 3 hengeres soros (254-4WD), vízhûtéses négyütemû diesel motor ad szolgálatot a traktornak. A hengerenkénti közvetlen izzításnak köszönhetõen a hideg téli napokon is egyszerû indítást eredményez. Sebességek közti nyomatékváltást, egy száraz egytárcsás tengelykapcsolóval tudja biztosítani, amelynek eredményeként 3+R vagy 3+irányváltó és 4+R változatok között válogathatunk. Az egyes sebességi fokozatok tartományát egy felezõ segítségével tudjuk nyomatéknövelésre kapcsolni, amely így megduplázza a rendelkezésre álló kapcsolható fokozatokat. A gép hidraulika rendszere a kormány mûködtetésén felül a 3. pont függesztõ és a kihelyezett csatlakozás funkcióit látja el.

A rákapcsolható munkagépek tekintetében nagy kínálat áll a rendelkezésünkre, melybõl csak a felhasználási terület szab határt. Leggyakoribb esetekben: gép 3. pontjára felszerelhetõ fûnyíró, árokásó, homlokrakodó, toló- és vonólap, talajmaró, kombinátor, tárcsa, eke és még sorolhatnánk a számtalan lehetõségek megoldásait.

A Jinma traktor családot minden olyan gazdálkodónak ajánljuk, aki elhívatottságot és nyugalmat érez ezen kínai traktorok iránt, illetve ismeri már a kínai modellektõl várható teljesítményt és megbízhatóságot.Zahorecz György

gépészmérnök, Hanki-Ker Kft.