MENÜ

Fejlesztéssel a sikerért!

Oldalszám: 87
2014.04.14.

Az Alfa-Gép Kft. 1996 óta van jelen a mezõgazdasági gépek kereskedelmi piacán, és az átalakulóban lévõ mezõgazdasági ágazatban a folyamatos megújulás, innováció jellemzi a céget.

 


A vállalat a kertészeti mûveletek valamennyi fázisához – a talaj-elõkészítéstõl a palántázáson át a betakarításig – kínál kiváló minõségû gépeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gazdák jó minõségû és maximális terméshozamú zöldséget, gyümölcsöt kínáljanak a felvevõ piacaik számára. A gazdálkodók az import zöldség és gyümölcsökkel szembeni piaci versenyképességének javítását segíti az Alfa-Gép Kft., az idei évtõl a kínálatában megjelenõ olasz Ferrari gépgyártó vállalat félautomata palántázóival is.

A 2008-as Agro+Mashexpo kiállításon az Alfa-Gép standján az érdeklõdõk már láthatták a Ferrari Rotostrapp palántázó gépet. Ezt a kiállítást 2008. március 29-én egy gyakorlati gépbemutató követte a Nunhems Hungary Kft., az Aqua 2001 Kft. és Alfa-Gép Kft. szervezésében, a jellegzetes ízvilágú zöldség- és gyümölcsféléket termesztõ Homokháti Kistérség „fõvárosában”, Mórahalmon, a Kószó Kertészetben (saláta termesztõ gazdaságban). A gyakorlati gépbemutatót megelõzõen az érdeklõdõk elõadásokat hallhattak az aktuális kertészeti géptámogatásokról Pádárné Barna Juliannától (Csongrád megyei MVH); Sárfalvi Lászlótól és Pécsi Zoltántól (Nunhems Hungary Kft.) a Nunhems hajtatási fajtaújdonságairól; a mikro-szórófejes öntözésrõl Gárdián Tibortól (Aqua 2001 Kft.); valamint az Alfa-Gép Kft. kertészeti gépkínálatáról Szabó István elõadásában (Alfa-Gép Kft.). Az elõadásokat követõen az Alfa-Gép Kft. által forgalmazott Fedele mechanikus palántázógépek: a FEDELE PLANT fogújjas 2 soros, a MAX csészés 2 soros, fóliára is ültetõ palántázók gyakorlati bemutatóját tekintették meg a termelõk. A palántázók LE-jét az olasz Goldoni traktorok biztosították, amely márka forgalmazását Békés és Csongrád megyékben az Alfa-Gép Kft. végzi. A mechanikus palántázók bemutatója alatt a FEDELE MIXER ágyáskészítõ palántaágyat készített a Ferrari Rotostrapp rotoros félautomata palántázó gépnek, amely Magyarországon ezen a napon debütált, de már 1991 óta jelen van az olasz Ferrari gépgyártó vállalat termékpalettáján. A bemutató résztvevõi láthatták a nem mindennapi talajviszonyok és a gép összhangjának eredményeit. A kiemelkedõen gyors és nagy precizitású szalagos palántázó gép 3–5 cm-es tápkockás palánták ültetésére alkalmas, óránként 6000–8000 palánta/sor teljesítménnyel. A géppel jelentõs munkaerõ megtakarítás érhetõ el, hiszen egy kezelõ 2 soron dolgozik, és a palánták nem egyenként kerülnek adagolásra. A kezelõk egyszerre 8–10, egymáshoz képest lazán elhelyezkedõ vagy összeillesztett palántákat helyeznek a lejtõs szállítószalagra. Minden ültetendõ sorhoz egy szalag tartozik és a talajhajtású henger által mûködtetett szalagok a tápkockákat egy vegyes-pneumatikus és hidraulikus rendszerrel mûködtetett kiültetõ egységekhez továbbítják. Itt történik meg a tápkockák szétválasztása és kiültetése a rotor segítségével, ezt követõen a palánták talajba való rögzítését a tömörítõ kerekek végzik. A palánta kihelyezése történhet egyenes sorban, vagy 5 szög alakban, a tõtávolság elektronikusan állítható 10–100 cm között, a minimum sortávolság pedig 28 cm.

A Ferrari Rotostrapp félautomata palántázó gép a magyarországi piacon egyedülálló módon alkalmas salátafélék ültetésére: a gép kiváló felépítése lehetõvé teszi, hogy a palánták alsó ½-1/3-a kerüljön kiültetésre a talajba, emellett teljesíti a salátafélék ültetésének másik fontos követelményét is, az egyenletes mélységû ültetést és palánták közötti egyenletes távolságot.

Az év folyamán, több kiállításokon, így a hódmezõvásárhelyi Mezõgazda Napokon (2008. április 25–26–27.) is megjelenik a kiállított termékek között a Rotostrapp, gazdagítva az ott kiállításra kerülõ kertészeti gépek kínálatát.

 

Alfa-Gép Kft.

5600 Békéscsaba, Szarvasi út 84.

Telefon: 66/447-909

Fax: 66/449-434

www.alfa-gep.hu

[email protected]