MENÜ

Nincs megállás!Megérkezett a T7000 kistestvére a T6000 Elite sorozat.

Oldalszám: 60
2014.04.15.

Az új T6000 Elite modellek 3 típussal bõvítik az eddig is igen nagy választékot nyújtó T6000 sorozatot, amely most válik igazán teljessé.

A 6 hengeres motorpaletta tovább bõvül nagyobb teljesítményt kínálva, melyhez egy újabb sebességváltó, nagyobb méret és tömeg is társul.

A család új tagjai a T6050 Elite, T6070 Elite és T6080 Elite típusmegjelöléssel kerülnek piacra.

Erõforrásuk a T7000 sorozatnál már megismert Tier3 emissziós szabványnak megfelelõ 6 hengeres 6,75 literes commonrail hengerenkénti 4 szelepes motor. Névleges motorteljesítményük 125, 140 és 155 Le, melyek az elektronikus adagolásnak köszönhetõen 34, 29 és 23 Le-s powerboosttal tovább növelhetõk. A T6050 motorjának 620 Nm-es nyomatéka a 47%-os rugalmassággal párosítva ebben a teljesítménykategóriában kimagasló értéknek számít, de a nagyobb modell 690 Nm-es értéke sem elhanyagolható.

Újdonság, hogy a környezetbarát rendkívül rugalmas motorok különleges átalakítás nélkül is üzemeltethetõk tiszta B100 biodízellel.

A modern motorhoz kétféle sebességváltó rendelhetõ.

Az alapfelszereltséghez tartozó IntelliShift rendszer a fordulatszám és a váltóban található olaj hõmérsékletének függvényében gondoskodik minden fokozat közötti, gyors, precíz és lágy kapcsolásról.

A 18 elõre és 6 hátrameneti fokozatot tartalmazó Range Command terhelés alatti váltó kérhetõ gazdaságos vagy 50 km/h

végsebességû 19. fokozattal. A gazdaságos fokozatban a 40 km/h-s végsebességet a gép a 2200 f/perc névleges motor fordulatszámnál alacsonyabb 1720 f/perc fordulaton éri el, mellyel a tesztadatok alapján szállításnál 12–14%-os üzemanyag-megtakarítást érünk el a hagyományos 40 km/h-s váltókhoz viszonyítva, miközben a traktor halkabban is dolgozik.

Minden igényt kielégít a 18/6 fokozattal rendelkezõ Power Command teljesen powershift erõátviteli rendszer. Mindkét sebességváltó tartalmazza az automata szántóföldi, ill. szállítási funkciót, melynél a rendszer automatikusan kapcsolja a legideálisabb áttételi arányt a motorfordulat és a terhelés függvényében. Ez kimondottan elõnyös lehet olyan szántóföldi alkalmazások esetén, ahol fontos az állandó TLT fordulatszám biztosítása, miközben a terhelés állandóan változik. A terhelés változása esetében a motor fordulatszám vezérlés azonnal úgy szabályozza a motort, hogy a TLT fordulatszáma mindezek ellenére folyamatosan állandó maradjon.

A talajra leadható szükséges vonóerõt a Terralock rendszer biztosítja, mely a sebesség, kormányállás és a hárompont függesztés helyzetének függvényében automatikusan kapcsolja be és ki az összkerékhajtást, az elsõ és hátsó teljesen záródó differenciált.

A vonóerõ képességet és a szállítási stabilitást növeli az opcióként rendelhetõ továbbfejlesztett mellsõhíd rugózás.

Robosztus erõt tartogat a zárt terhelésérzékelõs hidraulika rendszer, amely 8257 kg-os maximális hárompont emelési képességet biztosít és 113 liter olajat képes kihelyezni percenként.

A traktor tömege, súlyelosztása és mérete is a megnövelt teljesítményhez igazodnak. Az eddig T6000 traktorokéhoz viszonyítva nagyobb tengelytávot találunk, ami fix mellsõ híd esetén 2739 mm, míg rugózott híd esetében 60 mm-rel még ennél is nagyobb.

Az igen csendes, kifogástalanul szigetelt kabinba beülve fantasztikus kép fogadja a gépkezelõt. A logikusan csoportosított kezelõelemek rendkívül könnyen elérhetõk. A hatalmas üvegfelületen át minden irányba akadálymentes a kilátás, mivel nincsenek B oszlopok. A maximális kényelmet nyújtó légrugós ülés a kabinrugózással kiegészítve a hosszú mûszakok végéig tartó irigylésre méltó munkakörülményt biztosít. A kezelõ mellett található biztonsági övvel is ellátott pótülés szinte már a teljes értékû ülések kényelmét adja. Az ülésbe integrált kartámaszba épített kezelõkarról vezérelhetõ táblavégi programozás lehetõsége tovább könnyíti a gépkezelõ munkáját, hiszen a munkafolyamat során ismétlõdõ funkciók lényegesen gyorsabban és pontosabban hajthatók végre.

Az opciós Intelliview virtuális terminál segítségével ezek a beállított adatok minden egyes táblához és munkafolyamathoz külön-külön elmenthetõk, így a következõ alkalmazás esetén nem szükséges újra beprogramozni azt, hanem a memóriából könnyen elõhívható. Ez a monitor egyébként alkalmas az összes diagnosztikai adat ellenõrzésére, az üzemeltetéssel kapcsolatos paraméterekkel együtt, mint pl. fogyasztás, de az ISOBUS csatlakozóval rendelkezõ munkagépek kezelésére is alkalmas úgy, hogy azok vezérlõ monitoraira nincs szükség. Az egyszerûbb változata az A-B típusú sorvezetõkhöz, míg a komolyabb érintõképernyõs változata a teljes precíziós gazdálkodáshoz is használható.

Fent leírtakból kitûnik, hogy a New Holland tervezõ mérnökei ismételten nagyot alakítottak, bizonyítva azt, hogy fejlesztéseiket a gazdálkodók, bérvállalkozók gyakorlati tapasztalatai vezették a gazdaságosságos üzemeltethetõség figyelembevétele mellett.