MENÜ

A mobil szárító gazdaságossága

Oldalszám: 78
2014.04.15.

Az Agrotech-Komfort Kft. által forgalmazott mobil szárító használható kukorica, búza, repce, és más speciális termények, mint például vetõmagok szárítására is.

Ezen szárítók egyik legnagyobb elõnye a rendkívül egyszerû telepíthetõség. Telepítése során nem kíván betonozási munkákat, vagy egyéb alapozást. Felépítésébõl adódó könnyû szerkezete és kompakt méretei teszik lehetõvé a szállítást és könnyû áttelepíthetõséget.A gép kimagasló tulajdonságokkal rendelkezik:Amerikai/dán minõségi szárító,

Nagy hatékonyság és teljesítmény,

Energiatakarékos!Közvetlen nagy területen történõ szárítás,

Egyszerûen mûködtethetõ magyar nyelvû PLC - vezérléssel,

Automata nedvességtartalom-mérõ, nyomtatóval,

Minimális beszerzési és beüzemeltetési költségek,

Minimális karbantartási költségek,

Mûködési elv:· A gabona szeparáltan, két oszlopban halad folyamatosan lefelé, miközben a szárító levegõ teljes felületén áthalad rajta. A belsõ, forróbb részhez közelebb esõ gabona gyorsabban áramlik mint a külsõ, így rendkívül homogén szárítás utáni nedvesség tartalom érhetõ el és elkerülhetõ a szemek túlszárítása. A termény minõségének megóvása mellett végzi a szárítást. Ez a szabadalmaztatott adagolócsigának köszönhetõ, a belsõ csigák gyorsabban áramoltatják a gabonát.Az égõtér teljes hosszában hõmérsékletmérés történik, amely biztosítja, hogy ahõsugárzó égõfejbõl kiegyenlített hõmérsékletû szárítóközeg érintkezzen a terménnyel.· Különleges belsõ adagoló csigák: A cellás adagoló csigák megakadályozzák a gabona belsõ rétegének túlszárítását, ami magasabb gabonaminõséget és kiegyenlítettebb nedvesség tartalmat eredményez.· Vezérlõegység: A legfejlettebb és leginkább felhasználóbarát mikroprocesszor vezérlõ a piacon,mely a szárító probléma – és zavarmentes mûködését biztosítja. A vezérlõ egység nyomtató regiszterrel ellátott, így a szárítás során minden adatot folyamatosan rögzítésre kerül, amely könnyen visszakereshetõ és ellenõrizhetõ. Mind a vezérlõ illetve a nyomtató is standard berendezések, az alapfelszereltség részét képezik. Automatikus és manuális üzemeltetés is lehetséges, így a felhasználó a lehetõ legegyszerûbb – és a számára kényelmes üzemeltetést választhatja.

 


 

· Nedvességtartalom – mérõ : A kibocsátott gabona valós nedvességtartalom mérése történik. A szenzor tényleg a gabona nedvességtartalmát méri ahelyett, hogy azt a különbözõ gabonahõmérsékletbõl kalkulálná. Ez sokkal pontosabb nedvességtartalom mérést tesz lehetõvé. A piacon egyedülálló megoldásnak köszönhetõen az adagoló csigák sebessége a mért nedvességtartalom függvénye, ami rendkívül homogén nedvességtartalmat eredményez a végtermékben. A vezérlés automatikus átáramoltatási sebesség szabályzást hajt végre, így a termény aktuális nedvességtartalmának megfelelõen történik a szárítás.

 

 


A szárító felépítésének köszönhetõen folyamatos és szakaszos szárítási üzemmódban is mûködtethetõ. A gabona csak egy úton, egyszer áramlik át a gépen, amely különleges szemkímélõ módszer. Folyékony propánnal ( LPG ) és földgázzal mûködõ változat egyaránt elérhetõ.A szárítót három standard modellben raktárról, három héten belül tudjuk szállítani.Kérjük, érdeklõdjön további részletek iránt, referenciatelepeinken a gép üzem közben is megtekinthetõ !Oláh Miklós, Agrotech-Komfort Kft.

www.agrotechkomfort.hu