MENÜ

Nyitott kapuk

Oldalszám:
2014.04.17.

Második alkalommal tárta ki jelképesen ajtóit az AXIÁL Nyitott Kapuk rendezvénye szeptember 7–8-án.

S bár az elnevezés nem teljesen helytálló, – hiszen az AXIÁL kapui egész évben nyitva állnak partnereik elõtt – a meghívó címoldalán szerepelt felkérés, miszerint „Hozza el családját, ismerõseit, barátait!” minden résztvevõ számára izgalmas és érdekes programok kínálatát ígérte.

Amikor két évvel ezelõtt megfogalmazódott a gondolat, hogy ilyen rendezvényt szervezzenek, az motiválta az AXIÁL gárdáját, hogy az északkeleti régiónak Nyíregyházán kötetlen, új formában mutassák be termékeiket, szolgáltatásaikat, finanszírozási lehetõségeiket. Mindezt pedig úgy, hogy a betérõ látogatók megismerhessék, felfrissíthessék ismereteiket az AXIÁL Kft-rõl, és a szórakoztató programok mellett egy kis vendéglátásban is részesüljenek. A rendezvényen tehát, – ahol a közös téma a cég kínálata volt – jól érezhette magát az egész család, kellemesen szórakozhattak a barátok és találkozhattak régi ismerõsök.

Az AXIÁL munkatársai prezentációval mutatták be mindennapi életüket, eredményeiket, jövõbeni terveiket. Az érdeklõdõk bepillantást nyerhettek az alkatrészraktár széles választékába, megismerhették kiszállítási szolgáltatásukat, és kedvük szerint kedvezményesen vásárolhattak vásárfiát játékaikból. Érdemes megjegyezni, hogy a 200 géptípushoz mintegy 160 ezer cikket számláló alkatrész-választékukkal a piac 50 százalék feletti részesedését mondhatják magukénak. Ezen kívül bemutatták a különbözõ méretû és fajtájú hidraulika tömlõk gyártási folyamatát is.

A meghívottak és vendégeik széles választékát tekinthették meg a mezõgazdasági-, építõipari-, raktározási- és használt gépeiknek, miközben traktoraikat, teleszkópos rakodóikat, targoncáikat egy zárt pályán ki is próbálhatták.

Hasznos információkat kaphattak az érdeklõdõk szerviztevékenységükrõl és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokról is, sõt saját szemükkel gyõzõdhettek meg a motorfékpadi mérések rejtelmeirõl. Szervizágazatuk mottója: elérhetõség + szaktudás + technikai háttér = hatékony üzemeltetés. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 122 fõs csapat napi kapcsolatban áll közel 3000 partnerükkel, így valósulhat meg a garanciális és garancia idõn túli szervizelés, az átalánydíjas és bérmunka jellegû javítások elvégzése a szolgáltatást igénybe vevõk megelégedésére.

A telephelyi séta egyik állomásán tájékoztatást kaphattak az AXIÁL Financial Services-es kollégáktól az általuk nyújtott pénzügyi szolgáltatásokról – lízing-, bérlet- és hitelkonstrukciókról. Egy újabb helyszínen testvércégüktõl, a Manax Kft. munkatársaitól érdeklõdhettek a hosszú- és rövid távú gépbérlésekrõl és bérmunka lehetõségekrõl.

A regisztrációnál kapott AXIÁL TOTÓ helyes kitöltõi a különbözõ stációknál, a szerencsések a nap végén gazdagodhattak nyereményekkel. A tudásszomj oltása mellett a kulináris élvezeteknek is hódolhattak a látogatók. A szervezõk a legkisebbekre is gondoltak, játszóházzal kedveskedtek a gyerekeknek. A rendezvény egyik csúcspontja pedig az 500. Magyarországon értékesített Fendt traktor ünnepélyes átadása volt.

Az idei év bõvelkedett kiállításokban, amelyek egy sikersorozat állomásainak is tekinthetõk:

• Lajosmizsén, az Axiál Szakmai Napokon több, mint 20 ezren vettek részt a három nap alatt.

• A Hódmezõvásárhelyen tartott kiállításon megközelítõleg 60 ezer fõt regisztrálhattak, és a résztvevõk közül minden eddiginél többen keresték fel standunkat.

• A Manitou Olimpia eddig nem látott létszámmal indult és ott adhatták át az 1000. Magyarországon értékesített Manitou teleszkópos rakodót.

• Hajdúböszörményben a Tractor Pulling versenyen három kategóriában gyõztek az Axiál által értékesített Fendt traktorok.

• A Szentlõrinci Gazdanapokon a vásár különdíját a Sulky Polyvrack vontatott mûtrágyaszóró család kapta. Pécs város különdíját is elnyerték a kiállítási megjelenés és a kiállított gépek sokszínûsége és minõsége elismeréseként.

• Debrecenben, a Farmer-Expon a megtisztelõ Sajtó Különdíjat mondhatták magukénak a sajtóval kialakított kapcsolatért és rendezvényeik színvonaláért.

• Szeptember 20–22-én az Építõgép Forgalmazók Szövetségének elsõ kiállítását rendezték meg Érd mellett, Sóskúton.

• Október 2-án és 4-én a Claas és Horsch gépek szántóföldi bemutatóját tekinthették meg Törökszentmiklóson és Székesfehérváron.A sorozat azonban még nem ért véget. Ízelítõül több programra hívjuk fel kellõ idõben az olvasók figyelmét – az idõpontokat már elõ is jegyezhetik olvasóink a következõ évre is.

• Januárban, az esztendõ egyik nyitórendezvényeként ismét sor kerül az AXIÁL Work Shopokra. (Hajdúszoboszló: január 29. – február 1., Hévíz: február 5–8.)

• A 7. AXIÁL Szakmai Napokat az eddigiektõl eltérõen 2008-ban április 3–5-e között rendezik meg Lajosmizsén.

• Természetesen jövõre ismét lesz Hódmezõvásárhelyen Alföldi Állattenyésztési és Mezõgazda Napok Szakkiállítás és Vásár, április 25–27-e között.

Végezetül ide kívánkozik az AXIÁL jól megfogalmazott célja: „Egy Közép-Európában versenyképes vállalatcsoport kiépítése, amely mezõgazdasági és építõipari gépek, alkatrészek értékesítésével és szervizeléssel foglalkozik, mindezt Magyarországon megszerzett tudásra és tapasztalatra építve”.

A közelmúltban elindították új weblapjukat, ahol az érdeklõdõk a www.axial.hu címen még több információt találhatnak.

Képösszeállítás a www.agronaplo.hu/hirek rovatban található.

 
A 205 lóerõs fokozatmentes Vario váltóval szerelt Fendt Favorit 820-as traktort S. Tóth Sándor és felesége vette át