MENÜ

Fliegl újdonságok a hannoveri kiállításon

Oldalszám: 34
2014.04.16.

A Fliegl minden eddiginél nagyobb területen állít ki az idei Agritechnika Kiállításon.

Rengeteg újdonságot fedezhetnek fel a látogatók a világ elsõ számú mezõgazdasági seregszemléjén, a Fliegl standon. Ismerjen meg közülük néhányat!

 

Fliegl átrakóautomatika: univerzális az elektronikus vezérléssel

A tögingi székhelyû Fliegl Agrartechnik GmbH. kifejlesztett egy újfajta elektronikusan vezérelt átrakó berendezést egy szuper erõs átrakócsigával, melyet Fliegl átrakóautomatika „univerzál“-nak kereszteltek. Gazdák és energiagazdálkodók, valamint a komposztáló- és fûrészüzemek egyaránt sokrétûen ki tudják használni egész évben az univerzális átra kóautomatikát egy ASW letolókocsira szerelt átrakócsiga segítségével a legkülönbözõbb, nehezen kezelhetõ termények tekintetében, mint a kukorica, fû, siló különbözõ fajtáinál, de akár a faforgács, komposzt stb. esetén is. Egyrészt hiánypótló termék az aratás és a termelés közti munkafázisoknál, másrészt a termények szállításánál.

A csúszóplató automatikus, elektronikus vezérlése gondoskodik a termény egyenleges továbbításáról az elosztó berendezéshez. Ezáltal megszûnik a továbbító henger, szállítócsiga és az átrakócsiga eltömõdésének veszélye. Ezzel egyidõben a bordázott alkatrészekre jutó egyenletlen terhelés is csökken. Ez csökkenti az erõkifejtést, az átrakás teljesítménye nõ, így például ennek köszönhetõen a faforgácsból 13 m3-t tud feldolgozni. Fõként a traktor vezetõjét tehermentesíti, mivel ezáltal neki nem kell folyamatosan a továbbítóhengert, a szállítócsigát és az átrakócsigát figyelnie.

 


 

 

 Új! Fliegl pótkocsi hidraulikus emelõkarral (Hakenlift)

Mindenféle hagyományos szállítási feladathoz bevethetõ a mezõgazdaságban, erdõgazdaságokban valamint a kommunális munkálatokban univerzálisan és rugalmasan; a tögingi központú Fliegl GmbH. Hidraulikus emelõkarral felszerelt HKL 18, 20 tandem, valamint a HKL 29 tridem típusú pótkocsi. De nem csak ott kínál alternatívát a szokásos szállítóeszközök között. Biogáz, faforgácsoló, újrahasznosító üzemek is nagy hatásfokkal profitálhatnak a Fliegl Hakenlift-tel ellátott pótkocsijának használatából.

Az elõnyök: egész éves használata során egy Hakenlift pótkocsival számos konténert, az eredeti letoló konténerek mellett nagy térfogatú szippantót tud mozgatni. Ez idõt és pénzt takarít meg. Különösen alkalmas a jármû azokra a munkákra, melynek kereten belül a konténereket állandóan tölteni kell.

 


 

 

 

Biogáz-letoló konténer „acél“ & „PolyPro“ (mûanyag) a Fliegl-tõl

Egy biogáz-üzem gazdaságos üzemeléséhez hozzátartozik többek között az erjesztõ folyamatok optimalizálása. Ehhez szükséges az újfajta csomagolású berendezés, mely robusztus, hosszú élettartamú és csúcsminõségû technikai felszereltségû. Ez különösen érvényes a mezõgazdasági és ipari biogáz üzemekre, melyek nehezen kezelhetõ növesztett nyersanyagot, mint a fû, növényi siló és szilárd keveréket is jól összekeveri és pontosan adagolja az erjesztõ tárolóba. Ez azért is fontos, mivel csak kiváló minõségû, jól összekevert, pontosan adagolt erjedõ félben lévõ alapanyag tartja stabilan az erjedési folyamatokat. Ezenkívül környezetvédelmi szempontja is van: a talajt nem szennyezhetik az erjesztõ tárolóból kiszivárgó savak.

Kivitelek: 30 m3, 36 m3, 42 m3, 48 m3, 54 m3.