MENÜ

Gazdára találtak a szõlõszüretelõ kombájnok

Oldalszám: 52
2014.04.17.

Az Euro-West Kft. által augusztus hónapban került átadásra Szücsiben a Demeter Szõlészeti Kft. részére egy Ero SF 200 önjáró szõlõszüretelõ kombájn, valamint Tibolddarócon a Mezei és Társa Kft.-nek egy Ero LS-Traction szõlõszüretelõ vontatott kombájn.


Az Euro-West Kft. munkatársa lapunknak elmondta, hogy ezek a szõlõkombájnok kiváló német minõségben készülnek, saválló kivitelben. A sorok felett halad (lába közé veszi a sort), nagyon kíméletesen veri le a szõlõt, egyedileg a mindenkori szõlõfajtára és érettségi állapotra állítható be úgy, hogy közben a növényt és a támrendszert nem bántja.Ero SF 200 önjáró

Lapos képernyõn az összes paraméter megtekinthetõ, valamint 5 szüretelõ és mosóprogram is beállítható. Járószerkezete hegyi menetre van kialaktva, a kisebb szintkülönbséget talajletapogató követi le. Joystick vezérlés is alapfelszereltség, valamint a szalagmegállás jelzõ és a terhelésérzékelõ. Van benne automata kormányzás és tempomat. A magas komfortfokozatú fülke alapkivitel (klíma, fûtés, légrugós ülés stb.). A gépet 6 hengeres vízhûtéses Deutz motor 163 LE-je hajtja. A leszüretelt szõlõ 2800 l-es fogadótartályba kerül, ahol egy mágnes biztosítja a fém tárgyak (szögek) beesését.Ero LS-Traction

Mozgatásához erõgép szükséges. A Mezei és Társa Kft.-nek az Euro-West Kft. biztosított egy MTZ 920.3-as erõgépet, de megemlítendõ, hogy Massey Ferguson erõgépek foglalkoznak.

A gép összes beállítása pl. a rázófrekvencia, szállítószalagok sebessége és a ventilátor teljesítménye az ergonómiailag jól kialakított kezelõpultról történik a vezetõfülkében. Emellett mind a nyolc, az alapkeretet érintõ funkciót egy joystick segítségével vezérelhetjük. Hegyi kivitel, akár 40%-os emelkedõvel is megbírkózik. Hajtása TLT-rõl történik. Elakadást a hidraulikus talajmeghajtással küszöbölhetjük ki. A kombájn rendelkezik automatikus kormányzással, kettõs rázómûvel, szalagmegállás jelzõvel, központi kenéssel, hátsó vezérlõ egységgel. A szõlõ fogadását 2 db 1500 l-es szõlõtartály biztosítja. A leveleket 3 db ventilátor fújja ki. A fémek kiszûrésérõl pedig 2 db mágnes gondoskodik.