MENÜ

Professzinális állattartó telepi technológiák a Készenlét Zrt-tõl

Oldalszám:
2014.04.17.

DairyMaster fejéstechnológia

A Készenlét Zrt. hatalmas lépést tett, hogy az általa forgalmazott állattartó-telepi technológiákat olyan megfelelõ termékkel egészítse ki, amely professzionális szinten tudja kielégíteni partnereink elvárásait. Ennek érdekében 2007 júliusától kizárólagos magyarországi importõrként forgalmazza az ír DairyMaster fejõberendezések teljes palettáját. Ezzel csaknem megtalálható minden a termékei közt, ami egy állattartó telepnek nélkülözhetetlen kelléke a mindennapi élete során.

A DairyMaster egy a világ vezetõ fejõberendezést gyártói közül, amely 40 országba exportálja termékeit. Egyedülálló módon fejlesztette ki termékeit a szarvasmarha telepek számára, amellyel a tejtermelés maximális profitját lehet elérni az állatok tökéletes komfortérzetének biztosítása mellett.

Új irányt követ a fejés folyamata terén, egy kíméletes vákuumrendszerrel és programmal valósítja meg a 4:0-s fejést. Így 4 tõgynegyedbõl egyszerre történik a fejés, és egyszerre van a pihentetés üteme, ami a tõgybimbó szempontjából kíméletesebb, és a fejést is gyorsabbá teszi.

Hosszú kutatási folyamat eredményeképpen kialakított speciális fejõgumi segítségével érte el a DairyMaster azt az eredményt, hogy világelsõvé vált a fejõkehely lecsúszásának kiküszöbölésében.

A DairyMaster titka, aminek világszerte elismert sikereit tudhatja az, hogy a cég eltökélt kötelességének tartja a folyamatos kutatásokat és fejlesztéseket a fejõberendezések terén, de ugyanúgy úttörõnek számít más területeken is, mint a trágyalehúzók, automata etetõk, és telepirányítási rendszerek (azonosítás, aktivitásmérés, válogatás) fejlesztésében is.

A saját fejlesztésû telepirányítási rendszerük lehetõvé teszi az állatok egyedi és csoportos kezelését, illetve nyilvántartását. Az aktivitásmérõ rendszer az állatok mozgását a nap 24 órájában, az év 365 napján rögzíti, és a telepirányítási programnak hozzáférhetõvé teszi.

A kutatási és fejlesztési munkáknak köszönhetõen a DairyMaster képes akár 100 tehén egyidejû fejésére alkalmas karusszel fejõház megépítésére is.

Azért hogy a legjobb lehessen a fejõházak felszerelésében és az automatizálásban, legyen szó akár karusszel-rõl, paralel állásról vagy a saját automata etetõ berendezésünkrõl az elsõdleges szempont a gyártás során, hogy a robosztus, technológiailag kedvezõ, automatizált fejõházakat alakítsunk ki azért, hogy könnyebbé tegyük az életet az Önök számára, és kevésbé stresszessé a tehenek számára. A cél a fejés könnyebbé tétele.

A termékpalettán számos olyan technológiai megoldás található, amely a maga egyszerûségével megbízható, ugyanakkor technológiai megoldásaival egyedülálló megoldást kínál a termelés színvonalának növelésére és az állat kíméletes fejésére.

Az együttmûködésük során nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy kollégáik megfelelõ szakmai tudással tudják támogatni a már meglévõ partnereket és az új érdeklõdõk tájékoztatását kielégítõ módon tudják ellátni, ezen felül az eddigi országos szintû szervizhálózatunkon keresztül a partnerek naprakész kiszolgálását biztosítani.

 


Faresin takarmány keverõ-kiosztó kocsik

Magyarország egyik legkedveltebb márkája, a Faresin takarmány keverõ-kiosztó kocsik mára nem csak minõségének, hanem széles választékának köszönhetõen is megkönnyíti választásunkat. A kínálatban megtaláljuk a vontatott horizontális és vertikális (7–46 m3) gépeket, önjáró kivitelben pedig a vertikális egy vagy kécsigás modelleket, 9–26 m3-ig. A piacra immáron 4 éve bevezetett önjáró modellek ma már egyedülálló felszereléssel kaphatóak. A KingCab kabin új alakja lehetõvé teszi a kezelõ teljes rálátását a maróra, emelõ helyzetben, és a talaj felszínén dolgozáskor is. Egy kamera elhelyezése segíti a helyzetváltoztatást, amelyet a 3 kombinációs kormányzási szisztéma egészít még ki.

A takarmánykiosztó egy új és erõs, összekötés/záródás nélküli gumicsõvel felszerelt, egyetlen nagy átmérõjû görgõkre szerelt, fröccsöntött gyûrûbõl áll. Ez a megoldás lehetetlenné teszi a korábban elõforduló eltömõdéseket, legfõképpen nedves és ragadós termékeknél.

A 100 LE maró régebben opció volt, ma az alapgéphez tartozik, hidraulikus beszereléssel a rotor aljához, 19 késsel, amelyek garantálják a takarmány elõaprítását.

A bevitt input anyagokat minimális, 1–2%-os eltéréssel tudja kezelni, ennek alapján tökéletes homogenitást biztosít.

Az állattartó telep technológiájához alkalmazkodva lehet a keverés módját kiválasztani és programozni (idõtartam, sebesség stb.).

A termelési szisztéma átalakítása nem hagyta figyelmen kívül a vertikális, vontatott takarmány keverõ–kiosztó kocsikat sem. Az elõzõ szériák egyetlen, Magnum néven ismertté vált szériává egyesültek, amelyben 5 modell egy csigás, 9–17 m3-ig tartálykapacitással, 8 modell (Magnum Doble) 2 csigás, a kapacitásuk 12 és 30 m3 közötti valamint a 2007-es évtõl a Magyarországon teljesen egyedülálló 3 csigás, 40 és 46 m3-es kivitel.

 


8500 Pápa, Mozsár u. 14.

Telefon: 89/510-180 • Fax: 89/510-199

Web: www.keszenlet.hu • E-mail: [email protected]