MENÜ

Gazdaságos takarmányozás az ökológiai gazdaságban, BIOMIN módra

Oldalszám: 114
2014.04.17.

Az osztrák BIOMIN cég több mint 20 éves fennállása óta azon fáradozik, hogy a természetes takarmányozás útján járuljon hozzá az emberiség egészséges táplálkozásának megalapozásához.

Mint minden ökológiai utat választó gazdálkodó, saját bõrén érezheti a siker felé vezetõ rögös út gyötrelmeit és szépségeit egyaránt. Célunk közös, a természet adta lehetõségek olyan úton történõ hasznosítása, amely tekintettel van környezetünk és unokáink jövõjére, amelyet a mában kifejtett tevékenységünkkel alapozunk meg. A természet visszaveszi, amit elvesznek tõle, ezért jobb, ha mi adjuk vissza!

A BIOMIN cég ökológia takarmányozási programja ennek megfelelõen nem tûzi ki céljául a minél nagyobb teljesítmény hajszolását, hanem az egyensúly elvére alapozva biztosítja azon szükséges kiegészítõ takarmányokat, amelyek az ökológiai gazdálkodás eredményességét, gazdaságosságát biztosítva, nem engedi a „bio-termékek” háttérbe szorulását a hagyományos termékekkel szemben, megteremtve a nagyobb fogyasztói réteg által preferálható ár-érték arányú termékek elõállításának lehetõségét. Az osztrák biogazdákkal való szoros együttmûködés során kialakított, s már jól bevált termékekkel, receptúrákkal és mélyreható szakmai tapasztalatokkal szeretnénk a magyar biogazdák segítségére lenni.

Megragadva az alkalmat a kedves olvasó szíves érdeklõdésére, szeretnénk a BIOMIN cég ökológiai gazdálkodóknak kínált fõbb termékeit röviden bemutatni. Alapvetõen két csoportba sorolhatók e termékek: elõkeverékek (premixek) és kiegészítõ takarmányok (funkcionális adalékanyagok).Elõkeverékek (premixek):

Sertéstenyésztés – az ökológia sertéstartásnak több technológiai formája alakult ki a helyi lehetõségek függvényében. A BIOMIN cég a keveréktakarmányokra alapozott sertéstartáshoz kínál elõkeverékeket:

• a tenyészkocák egészséges takarmányozásához: Euro Zucht,

• a törésmentes malacneveléshez: Malac 400,

• a gazdaságos sertéshizlaláshoz: Hízó 300.Baromfitenyésztés - az ökológia baromfi-tartásnak több technológiai formája alakult ki a helyi lehetõségek függvényében. A BIOMIN cég a keveréktakarmányokra alapozott baromfi-tartáshoz kínál elõkeverékeket:• baromfi-szülõpár állományok felneveléséhez: BIO ELT 200,

• tojótyúkok gazdaságos tojástermeléséhez: BIO EGG 200,

• kiegyenlített vágócsirke-hizlaláshoz: BIO MAG 200.Kiegészítõ takarmányok (funkcionális adalékok):

1. Takarmánykeverékek ízletességének fokozására, a takarmányfelvétel optimalizálására, a bélcsatorna mikroflórájának kiegyensúlyozására természetes növényi kivonatokat tartalmazó készítményt javaslunk a takarmányozási körülmények függvényében: Biomin® P.E.P. green2. A takarmánykeverékek mikrobiológiai állapota sok tényezõ függvénye, így az általuk közvetített veszélyt a gyomor savtartalma nem minden esetben tudja kiküszöbölni. A takarmányok és a bélcsatorna mikrobiológiai státuszának javítására és ezáltal a bélrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésére szerves savakat tartalmazó készítményt adhatunk: Biotronic® Multi liquid3. A takarmánykeverékek mikotoxinokkal való szeny-nyezettsége sok problémát okozhat úgy a haszonállatainknak, mint az ilyen takarmányokkal etetett állatokból készült termékeket fogyasztó embereknek. A BIOMIN cég nagy hangsúlyt fektet a mikotoxinok takarmányokban való kimutatására és inaktiválására irányuló kutatásokra és ezek eredményeként létrejövõ termékek fejlesztésére. Gondolva a kisebb és a nagyobb termelõkre is, kétféle termék is megtalálható a kínálatban:

Biomin® Mycofix a kistermelõknek és

Mycofix® Plus 3.E a nagyobb gazdálkodóknak.Bízunk benne, hogy a BIOMIN cég termékei és szolgáltatásai hozzájárulhatnak a magyar ökológiai gazdálkodók eredményességéhez és közösen tovább tudjuk bõvíteni az ökológia gazdálkodás és a „bio”-termékek iránti elkötelezettek táborát.Földes Tamás, agrármérnökVárjuk megtisztelõ érdeklõdésüket a hódmezõvásárhelyi és a bábolnai szakkiállításon is, keresse a BIOMIN-sátort!

 

BIOMIN Takarmányozási Kft.

9200 Mosonmagyaróvár, Kossuth L. u. 14.

[email protected]

www.biomin.net