MENÜ

Állattartás + uniós pályázatok + Készenlét Zrt. = sikeres beruházások

Oldalszám: 96
2014.04.23.

Az uniós pályázatok és a környezetvédelmi elõírások ismét aktualizálták a beruházások szükségességét.

A Készenlét Zrt. több hónapos elõkészületeknek köszönhetõen készen áll az elõttünk álló nehéz feladatok megoldására, legyen szó építészetrõl vagy telepi mobil gépekrõl.

 

Faresin takarmánykeverõ kiosztó kocsik:


Magyarország egyik legkedveltebb márkája, a Faresin kiosztó kocsik mára nem csak minõségének, hanem széles választékának köszönhetõen is megkönnyíti választásunkat. A kínálatban megtaláljuk a vontatott horizontális és vertikális (7–46 m3) gépeket, önjáró kivitelben pedig a vertikális egy vagy két csigás modelleket, 9–26 m3-ig. A piacra immáron 4 éve bevezetett önjáró modellek ma már egyedülálló felszereléssel kaphatóak. A King Cab kabin magasabb pozícióba került, az új alakja lehetõvé teszi a kezelõ teljes rálátását a maróra, emelõ helyzetben, és a talaj felszínén dolgozáskor is. Egy kamera elhelyezése segíti a helyzetváltoztatást, amelyet a 3 kombinációs kormányzási szisztéma egészít még ki.

A takarmánykiosztó egy új és erõs, összekötés/záródás nélküli gumicsõvel felszerelt, egyetlen nagy átmérõjû görgõkre szerelt, fröccsöntött gyûrûbõl áll. Ez a megoldás lehetetlenné teszi a korábban elõforduló eltömõdéseket, legfõképpen nedves és ragadós termékeknél.

A 100 LE maró régebben opció volt, ma az alapgéphez tartozik, kérésre vágóval kiegészítve, hidraulikus beszereléssel a rotor aljához, 19 késsel, amelyek garantálják a takarmány elõaprítását.

A gép 3 típusú keveréssel rendelkezik: 1. dolgozó által végrehajtott, kézi 2. idõre elõre meghatározott vágás, standard keverés (a kabinban gombnyomásra mûködõ), valamint 3. a kések ellenõrzése a gépen található számítógép által.

A termelési szisztéma átalakítása nem hagyta figyelmen kívül a vertikális, vontatott takarmánykeverõ, -kiosztó kocsikat sem. Az elõzõ szériák egyetlen, Magnum néven ismertté vált szériává egyesültek, amelyben 5 modell egy csigás, 9–17 m3-ig tartálykapacitással, 8 modell (Magnum Doble) 2 csigás, a kapacitásuk 12 és 30 m3 közötti valamint a 2007-es évtõl a Magyarországon teljesen egyedülálló 3 csigás, 40 és 46 m3-es kivitel.Hígtrágya tárolás EU normáknak megfelelõen

A Készenlét Zrt. olyan technológiát kíván partnerei részére ajánlani, ami hosszú idõre biztonságosan megoldja hígtrágya és szennyvíztárolási gondjait.

A tároló Svéd-Dán technológia alapján mûködik, melyet Magyarországon gyártanak. A gyártó 20 év garanciát vállal a beruházásra. Méreteit tekintve egyedi megrendelés alapján készülnek ezek a kör alakú tárolók, maximális méret 4,5 méter magas oldalfal, 30 méteres átmérõvel, 3377 m3 befogadó ûrmérettel. A biztonságos tárolás megvalósításának érdekében mindenhová ajánljuk, de kifejezetten nagy érdeklõdésre tart számot ott, ahol a talajvíz nem teszi lehetõvé a földbe süllyesztett és fóliával bélelt hígtrágya tárolást. E technológiánál a talplemezt a technológia szerint elõírt vasalás mellett a helyszínen kell önteni, úgy, hogy az a fagyhatár alatt legyen. Az oldalfalakat elõre gyártott elemek formájában szállítjuk a helyszínre.

Az alaplemez terhelhetõsége után 10 nap alatt felállíthatóak az oldalfalak, melyek egymáshoz úgy illeszkednek, hogy tökéletes zártságot biztosítanak. A tervezés és kivitelezés megkezdése elõtt talajmechanikai vizsgálatot kell végezni, mely alapján el lehet dönteni, hogy a talplemez alá kell-e talajcserét csinálni, vagy a talaj szerkezete olyan, hogy a fagyhatár szintje alatt ráépíthetõ a tartály. A hígtrágya istállóból történõ eltávolításra a gyûjtõaknából a tárolótartályba való juttatására, a trágya szeparálására és tartályon belüli keverésére komplett gépi technológiával rendelkezünk. Ha Ön biztonságos és szennyezésmentes technológiát akar megvalósítani, keressen minket! Helyszínen történõ adaptálással állunk az Ön rendelkezésére.

Cégünk nemcsak kivitelezést, hanem teljes körû ügyintézést (tervezés, pályázatírás) is vállal. Keressen meg minket, és döntése elõtt tanulmányozza át az általunk nyújtott alternatívákat!

Készenlét Zrt. • 8500 Pápa, Mozsár u. 14.

Tel.: 89/510-180 • Fax: 89/510-199 • Mobil: 30/385-7584

www.keszenlet.hu

E-mail: [email protected]